Kırşehirde 6 ayda 523 meslek kursu

Kırşehirde 6 ayda 523 meslek kursu açıldı -Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan kurslara katılan 10 bin 279 kişiye sertifika verildi


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 2012 yılının ilk 6 ayında 523 meslek kursu açıldı.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Dulkadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk 6 ayda açtıkları bu kurslara katılan 10 bin 279 kişiye sertifikalarını verdiklerini söyledi.
     Bazı kursları İŞKUR ile birlikte açtıklarını belirten Dulkadir, 12 kişinin talebi halinde istenilen meslekle ilgili kurs açılabildiğini ifade etti.
     Dulkadir, 2012 yılının ilk 6 ayında 523 meslek kursu açtık. Bu kurslara katılan 10 bin 279 kişiye sertifika verildi. Kursların içinde genel ve mesleki kurslar var. Kalorifer ateşçiliğinden tutun da, dozer, kepçe kullanımı, yükleyici kursları, aşçı, muhasebe, overlokçu, mobilya, çinicilik, kuaförlüğe kadar bir çok alanda kurslar açıyoruz. İŞKUR ile birlikte açtığımız çok sayıda kurs var. Kursiyerleri İŞKUR günlük 20 lira yevmiye de veriyor. Biz de eğitimlerini veriyoruz dedi.
     Adalet Bakanlığı ile kapalı cezaevinde kurslar düzenlediklerini vurgulayan Dulkadir, mahkumların özellikle çinicilik, fayans, seramik kurslarına daha çok itibar ettiklerini kaydetti.
     Kırşehirde 6 ayda 47 adet okuma yazma kursu açtıklarını belirtenz Dulkadir, Bu kurslara 60-70 yaşlarında kişiler de geliyor. Merkezimizinde ve mahallelerdeki okullarda talebe göre okuma yazma kursları açabiliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırşehirde 6 ayda 523 meslek kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER