Kırşehirde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı

Kırşehirde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı -Vali Çakacak: Riskli binaların bir an önce yıkılarak, burada oturan vatandaşların daha güvenli, daha sağlıklı yerlerde ikamet etmelerinin sağlanması ile ilgili bu kanunun aslında ne


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olduğu belirlenen eski doğumevi binasının yıkımına başlandı.
     Yıkım öncesinde gazetecilere açıklama yapan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, afet riski altındaki binaların dönüştürülmesi ile ilgili 6306 sayılı kanun çerçevesinde Türkiye genelindeki riskli binaların yıkımının çok önemli bir başlangıç olduğunu belirtti.
     33 ildeki 150 bina arasında, 1957 yılında yapılan Kırşehirdeki eski doğumevi binasının da olduğunu anımsatan Çakacak, şöyle devam etti:
     Afet riski olmadan güvenli bir şekilde yaşanacak çevre ve mekanlar oluşturmak maksadıyla hazırlanan bu kanun çerçevesinde, riskli binaların bir an önce yıkılarak, burada oturan vatandaşların bir an önce daha güvenli, daha sağlıklı yerlerde ikamet etmelerinin sağlanması ile ilgili bu kanunun aslında ne kadar önemli olduğunu bugün Kırşehir ilimizde, Kaman ilçemizde öğle saatlerinde 4,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem bize bir daha hatırlatmıştır. Bu kanunun ne kadar gerekli olduğunu göstermiştir.
    
     -Kamandaki deprem-
    
     Konuşmasında, Kamanda meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Çakacak, alınan ilk bilgiler ışığında, depremde herhangi bir hasarın olmadığını ifade etti.
     Çakacak, şöyle devam etti:
     Buna rağmen, depremden sonra biz bir arama kurtarma ekibimizi, bir UMKE ekibimizi ilçeye gönderdik. Köyleri tarıyorlar. Şu anda bize intikal etmiş olumsuz bir şey yok. Temennimiz bu tür depremlerin olmaması ama Türkiye bir deprem ülkesi. Bütün vatandaşlarımız şunu bilmeli ki, bütün vatandaşlarımız depremle yaşamasını bilmelidir. 6306 sayılı kanunun getirdiği imkanlardan vatandaşlarımız faydalanmalı.
     Herkesin, binalarının tetkiki ve tespitini yaptırması gerektiğine işaret eden Çakacak, Eğer, tehlikeli binalarsa, bir an önce, bugün başladığımız yakımların devam etmesi gerekir. Güvenli, depremlerden, afetlerden etkilenmeyen ortamlara kavuşalım. Bu yıkımlar, çok önemli bir başlangıçtır. Bütün Türkiyede ve ilimizde de devam edecektir ifadelerini kullandı.
     Konuşmanın ardından, Ahi Evran Mahallesindeki eski doğumevi binasının yıkımına başlandı.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kırşehirde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER