Kızılay heyeti Ünveri ziyaret etti

Kızılay heyeti Ünveri ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi Başkanı Cengiz Gülen başkanlığındaki heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünveri makamında ziyaret etti.
     Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi yönetim kurulu üyesi Öcal Oğuz ile Türk Kızılayı Kayseri Hastanesi lojistik birim yöneticisi Murat Bilgili ve Türk Kızılayı Kayseri Hastanesi Halkla İlişkiler ve Kalite Direktörü Hülya Çimenin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak mevsim farkı gözetmeksizin mesai arkadaşları ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti.
     Belediye başkanlığı sürecini bir heyecan süreci olarak değerlendiren Ünver, hizmetin halka götürülüşünün bir heyecan meselesi olduğunu kaydetti.
     Türkiyede dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi sosyal patlamaların yaşanmamasının en temel nedeninin Türk toplumunda sarsılmayan ve güçlü temellere sahip sosyal yardım anlayışının etkili olduğunu belirten Ünver, şöyle devam etti:
     Geçmişte eğer Türkiyede sosyal patlamaların önüne geçilmişse sırf o, söz edilen anlayışın eseridir. Nevşehir sokaklarında artık 5-6 yıldan beri dilenen insanlara rastlanmıyor. Şimdi neredeler. Çünkü artık yok. Şunu kabul etmek gerekiyor, bu kentin de artık kadrolu diyebileceğimiz dilencileri vardır köşe başlarında. Artık Nevşehirde yaşayan insanların yaşamlarından bir parçası haline gelmiştir. Gözlerde hiç hafif gözükmezler. Bir şehirde eğer bir köşe başında bir dilenci oturmuş elini açmış Allah rızası diyerek dileniyorsa o şehirde belediye başkanı yoktur. Eğer belediye başkanı varsa sokakta dilenen insan olmayacak demektir. Onun birini seçeceksiniz, ya isminizle cisminizle sokaklarda yok olacaksınız, insanlar dilenecek veya isminizle cisminizle var olacaksınız sokakta insanlar dilenmeyecek.
     Ziyarette, Bilgili ve Çimen de, Kayseride gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin Ünvere bilgiler aktardı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kızılay heyeti Ünveri ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER