Kızlarına kalp nakli yapılan Diyarbakırlı aile

Kızlarına kalp nakli yapılan Diyarbakırlı aile -Adanada tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücelin kalbinin nakledildiği Melek Özcanın ailesi, Yücel ailesine minnettar -Anne Azize Özcan: "Demes


DİYARBAKIR (A.A) - Adanada beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücelin kalbinin nakledildiği Melek Özcanın Diyarbakırda yaşayan ailesi, oğullarının kalbini bağışlayan Yücel ailesine minnettar.
     Ailesinin organlarını bağışladığı 6 yaşındaki Utkunun kalbi nakledilen ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 20 ay 100 kilogramlık yapay kalp cihazına bağlı yaşayan 3 yaşındaki Melek Özcan adeta yaşama yeniden döndü.
     Tedavisinin ardından minik Melek, ailesiyle geçim sıkıntısı nedeniyle eşyalarını bir odaya kapattıkları Diyarbakırın Bağlar ilçesindeki babaannesinin evine yerleşti.
     Enfeksiyon riski nedeniyle maskeyle dolaşan minik Melek, sağlığı için yaşıtlarından uzakta tutularak oyuncaklarıyla vakit geçiriyor.
     2 çocuk sahibi Özcan ailesi, kızlarına oğullarının kalbini veren ve minnettar oldukları Yücel ailesini sık sık ziyaret etmeyi planlıyor.
     Umutlarının tükendiği sırada organ bağışı ile hayata tutunan kızlarının tedavisini sürdürmek için İzmire yerleşmek isteyen Özcan ailesi, kızlarının geçimini sağlayacak sigortalı bir işe kavuşmayı bekliyor.
    
     -"Meleke kalp bulunması tam zamanında oldu"-
    
     Melek Özcanın babası Muhsin Özcan, kızının tedavisi için umutlarının tükendiği sırada, Yücel ailesinin oğullarının kalbini bağışlamasıyla kızının yeniden yaşama döndüğünü söyledi.
     Melekin yeniden ailesine ve evine kavuştuğunu ifade eden Özcan, "Neredeyse umudumuzu yitirmiştik. Meleke 2 yıldır kalp bulunamamıştı. Son zamanlarında kızımın kalp damarlarında sıkıntı oluşmaya başlamıştı. Meleke kalp bulunması tam zamanında oldu" dedi.
     Özcan, bir tekstil atölyesinde sigortasız çalışırken kızının tedavisi için işten ayrılmak zorunda kaldığını ve yaklaşık 2,5 yıldır işsiz olduğunu anlatarak, kızının tedavisini yeşil kartla sağladıklarını belirtti.
     Melekin durumunun yüksek standartlarda bakım gerektirdiğini vurgulayan Özcan, maddi durumlarının buna elvermediğini aktardı.
     Muhsin Özcan, kira ödeyecek durumları olmadığı için annesinin evine yerleştiklerini, eşyalarını da evin bir odasına yerleştirdiklerini kaydederek, şöyle dedi:
     "Meleke bundan sonra çok iyi bakılması hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Meleğin kontrolleri var. Bir ay sonra İzmire gitmemiz gerekiyor. Doktoru Meleğin İzmirde kalmasının daha uygun olduğunu belirtti. Çünkü bu tür hastalarda ani kriz gelişebiliyormuş. Meleğin sağlığı için İzmire yerleşmek istiyoruz. Bunun için de sigortalı bir işe ihtiyacım var."
    
     -"Biz de Yücel ailesini ziyaret edeceğiz"-
    
     Baba Muhsin Özcan, minik Utkunun babası Kemal Yücelin ziyaretinden duydukları memnuniyeti de dile getirdi.
     Özcan, kalp naklinin ardından Kemal Yücel ile ilk kez bir araya geldiklerini belirterek, "Melek biraz daha iyi olursa kontrol için gittiğimizde biz de Yücel ailesini ziyaret edeceğiz. Kemal Yücel, Melekin kalbini dinlediğinde çok duygulandık. Kemal bey adına çok üzüldük. Oğlunun kalbini duyması mutluluk verici belki ama evlat acısını yeniden burada hissetmesi acı vericiydi bence" diye konuştu.
    
     -Kızımın organlarını seve seve bağışlayacaktım"-
    
     Özcan, organ bağışı konusunda duyarlılığın çok önemli olduğunu ancak insanların hastaneye gitmeden ya da başlarına gelmeden organ bağışının önemini anlayamadığını ifade ederek, şöyle dedi:
     "Herkese bu acıyı çekmeden organ bağışında bulunmalarını tavsiye ediyorum. Diyarbakıra döndükten sonra karşılaştığım herkese organ bağışının önemini anlatıyorum ama insanlar olaya çok uzak bakıyorlar. Dinimizde de organ bağışı çok hayırlı. Tüm dünyaya çağrım herkes organ bağışında bulunsun. Doktoru bize Meleke kalp bulunamazsa Meleki kaybetsek kızının organlarını bağışlar mısın- diye sorduğunda ben bu acıyı çektiğim için kızımın organlarını seve seve bağışlarım dedim."
    
     -"Bize bir can bağışladılar"-
    
     Melek Özcanın annesi Azize Özcan, oğullarını kaybeden Yücel ailesinin artık bir kız çocukları olduğunu belirterek, "Demesinler çocuğumuz öldü, Melek onların kızıdır. Çok teşekkür ediyorum o aileye. Bize bir can bağışladılar. Yücel ailesini evlerinde ziyaret edeceğiz. Kızım büyüdüğünde ona başka bir ailen daha var diyeceğim. Allah kimsenin başına böyle hastalık vermesin kimseyi hastanelere düşürmesin" dedi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kızlarına kalp nakli yapılan Diyarbakırlı aile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER