KOBİlere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar

KOBİlere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar Zirvesi -Zonguldak Vali Yardımcısı Özdemir: -2023 vizyonuyla 500 milyar dolar ihracatı ve dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedefleyen ülkemizin, önümüzdeki yıllarda daha çok çalışm


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, 2023 vizyonuyla 500 milyar dolar ihracatı ve dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedefleyen ülkemizin, önümüzdeki yıllarda daha çok çalışması gerekmektedir dedi.
     Zonguldak, Bartın ve Karabükü kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) organizasyonunda KOBİlere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar Zirvesi açılış töreni Dedeman Otelin konferans salonunda yapıldı.
     Özdemir, burada yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının bölgelerindeki iş ve yatırım olanaklarını tanıtarak, yerel potansiyeli harekete geçirdiğini ve sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla da faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.
     KOBİlerin ekonomik kalkınmanın en temel taşlarını oluşturduğuna işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:
     Bölgemizin kalkınması kapsamında verilecek olan mali ve teknik destekler, kalkınma ajansıyla sınırlı değildir. 2023 vizyonuyla 500 milyar dolar ihracatı ve dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedefleyen ülkemizin, önümüzdeki yıllarda daha çok çalışması gerekmektedir. Batı Karadeniz Bölgesi olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalı ve ülke kalkınmasına gereken desteği vermeliyiz. Batı Karadeniz Bölgesi, 2011de bölge rekoru kırarak 600 milyon dolar ihracata ulaştı. 2012in 10 ayında yaklaşık 400 milyon dolar seviyesinde ihracat yapıldı. KOBİlerimizin ihracat yapma becerilerini geliştirilmesiyle bu oranın hızla artacağını umuyorum. Sahip olduğu doğal kaynaklar, finans merkezlerine yakınlığı, Zonguldakın sahip olduğu ulaşım imkanları, sanayi kültürü birikimi ve tecrübesiyle bölgemiz, yatırımcılar için cazibe merkezi konumundadır.
    
     -KOBİlere 22 milyon lira destek-
    
     BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel de mevcut istihdamının yüzde 78ini KOBİlerin sağladığını aktararak, işletmelerin gelişmesinin başta işsizlik olmak üzere birçok soruna çözüm olacağını belirtti.
     Kalkınma ajansları gibi KOBİlere destek veren birçok kurum bulunduğunu vurgulayan Tezel, şunları kaydetti:
     KOBİlerin en önemli sorunu finansmandır. Genellikle aile şirketi şeklinde kuruldukları için ortakların ve işletme sahibinin koyduğu sermayenin büyük kısmı kuruluş masrafları, gerekli malzeme, ekipman, ham madde alımı için kullanılır. Bu nedenle KOBİler varlıklarını sürdürmek ve büyümek için yabancı kaynaklara ihtiyaç duymaktadır. BAKKA olarak, KOBİlere yönelik 2 adet mali destek programı çıkartarak 85 işletmeyle sözleşme imzaladık. Ajansımız 2009daki kuruluşundan itibaren KOBİlere 22 milyon 500 bin lira dağıtmıştır. Yine projeler kapsamında bin 50 kişinin istihdam edilmesi sağlanmıştır.
     Zirveye, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak, Bartın ve Karabük Ticaret ve Sanayi odaları yöneticileri ile daire müdürleri ve yatırımcılar katıldı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı:
<< Önceki Haber KOBİlere Yönelik Destekler ve Finansal Araçlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER