KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç:

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç: -İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü olan 29 Mayısta fethin sembolü olan Ayasofya, ibadete açılması gerekmektedir


İSTANBUL (A.A) - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü olan 29 Mayısta, fethin sembolü olan Ayasofyanın ibadete açılması gerekmektedir dedi.
     Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbulu feth ederek, çağ açıp kapayan Fatih Sultan Mehmetin İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem dediği ve camiye çevirdiği mabedin, vakfiyeye uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.
     Açıklamada, İstanbulu fethetmek gibi büyük bir lütfa erişen Fatih Sultan Mehmetin, topluma hizmeti Hakka hizmet olarak kabul ettiğini ifade eden Özgenç, şunları kaydetti:
     Fatih Sultan Mehmet, ilk iş olarak Ayasofyada ezan okunmasını emretti ve cuma namazını kalabalık bir maiyetle birlikte eda etti. Ardından Ayasofyayı vakıf olarak tahsis edip, vakfın idaresi ve Ayasofyanın imarı için birçok görevliler tayin etti. Fethin sembolü ve cami statüsünde olan Ayasofyanın müze olarak kullanılması en hafif tabirle vakfiye sahibine saygısızlıktır. Zamanın zor şartları gereği Ayasofya camisi müzeye çevrilmiş olabilir. Değişimin öncülerinden olan Gazi Mustafa Kemal şayet yaşasaydı günümüz konjonktüründe Ayasofyayı kapalı tutmazdı.
     Yapılacak kanuni düzenlemeyle Ayasofyanın camiye dönüştürülmesini, iktidar ve muhalefet partilerinin çoğunluğunun kabul edeceğini dile getiren Özgenç, bunun partiler tarafından siyaset malzemesi yapılmaması için mecliste grubu bulunan partilerin TBMMye ortak önerge vermesini önerisinde bulundu.
     Özgenç, İstanbulun fethinin 559. yıl dönümü olan 29 Mayısta fethin sembolü olan Ayasofyanın, ibadete açılması gerekmektedir ifadesini kullandı.
     (SMR-MRT-KAF)
<< Önceki Haber KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER