Kocaelide Sevgide Buluşalım etkinliği

Kocaelide Sevgide Buluşalım etkinliği -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yazıcı: Bin 400 yıllık kardeşliğimizin daha nice bin 400 yıllar sonrasına taşınması için sağlam temeller atmış durumdayız (Fotoğ


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Bin 400 yıllık kardeşliğimizin daha nice bin 400 yıllar sonrasına taşınması için sağlam temeller atmış durumdayız dedi.
     Kocaelide bu yıl 7ncisi düzenlenecek olan Sevgide Buluşalım etkiliğiyle ilgili İzmitteki bir restorantta basın toplantısı düzenleyen Yazıcı, mutluluk içinde organize ettikleri Sevgide Buluşalım etkinliği sayesinde halk arasından bulunan gönül bağını herkese duyuracaklarını söyledi.
     Etkinliğin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öncülüğünde başladığını ifade eden Yazıcı, söz konusu programın artık Kocaelide geleneksel hale geldiğini kaydetti.
     Yazıcı, Alevi ve Bektaşi kültürünün çok eskilere dayandığını dile getirerek, Bu Türk toplumunun çok önemli bir motifidir. Bugün Türk Halk Müziği ve çeşitli folklor alevi deyişlerini, semahını görüyoruz. Bunları birbirinden ayıramayız. Bin 400 yıllık kardeşliğimizin daha nice bin 400 yıllar sonrasına taşınması için sağlam temeller atmış durumdayız. Alevi ve Bektaşi kültürümüzü bilmeyenlere tanıtıyoruz. Alevisiyle, Sünnisiyle bir bütün olduğumuzu dosta ve düşmana haykırıyoruz. Bu amaçla bütün alevi ve Sünni kardeşlerimizi, bu güzel organizasyonda el ve gönül birliği içine hareket etmeye davet ediyoruz diye konuştu.
     Kocaelide temsilcisi bulunan alevi dernekleriyle beraber aşure günü anmak amacıyla bu yıl da büyük bir organizasyon düzenlediklerini belirten Yazıcı, organizasyonun hayırlara vesile olmasını diledi.
     Yazıcı, Kerbelayı şiddetle lanetlerken, gelecek nesillerimize de böyle caniliklerin bir daha yaşanmamasını için sevgiyi aşılıyoruz diyerek, birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunun bu organizasyonda kendilerine katkı sunduğunu kaydetti.
     Etkinliğin 9 Aralık Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirileceğini belirten Yazıcı, programda sema gösterisi, sema gösterisi, türküler ile çeşitli sanatçıların sahne alacağını söyledi.
     Program sonunda aşure dağıtılacağını ifade eden Yazıcı, Kocaeli halkını etkinliğe katılmaya davet etti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide Sevgide Buluşalım etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER