Kocaelide 19 Mayıs kutlamaları

Kocaelide 19 Mayıs kutlamaları -Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kocaelide düzenlenen etkinliklerle kutlandı


KOCAELİ (A.A) - Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kocaelide düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.
     Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Türk milletinin en sıkıntılı anda bile beraberliğini sağladığını ve ülkeyi savunma konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını belirterek, bunu, en son Kurtuluş Savaşında gösterdiğini söyledi.
     Türkiyenin bugün gelinen nokta itibariyle herkesin gıptayla baktığı bir ülke haline geldiğini vurgulayan Topaca, bunun yurt dışına gidip, sıkıntısı olan devletlerin yardım beklemesinden çok daha iyi anlaşılabileceğini kaydetti.
     Geleceğin bugünden daha güzel olacağına işaret eden Topaca, "Biz Türkiye Cumhuriyetinin geleceğinde kendi geleceğimizi görüyoruz, çocuklarımızın geleceğini görüyoruz. Onun için bu geleceğe hep beraber sahip çıkacağız, güzel günlerde hep beraber yaşayacağız ve bizden medet uman insanlara da yaşatacağız" şeklinde konuştu.
     Daha sonra, Atılım Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Yükü Fikir Olan Vapur" isimli gösteri sahnelendi.
     Etkinliğe, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Kandıra-
    
     Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Kandırada, tören gerçekleştirildi.
     Kandıra Kaymakamlığı önünde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
     Daha sonra, kutlamalar kapsamında Turan Güneş Kültür Sitesinde etkinlik düzenlendi.
     Etkinliğe, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Garnizon Komutanı Özden Çelik, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, ilçe müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Karamürsel-
    
     Karamürselde, 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
     Kent Meydanındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından, Karamürsel Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Karakaş, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     Daha sonra, Karamürsel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu ve 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Törene, Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Özkan ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Murat Yıldırım - Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER