Kocaelide hibe kovanlar bal verimini arttırdı

Kocaelide hibe kovanlar bal verimini arttırdı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının (KO-MEK) arıcılara hibe ettiği termokovanların bal verimini arttırdığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, arıcılık kursu veren KO-MEKin hibe kovanlarıyla eski usule göre daha fazla verim alındığı kaydedildi.
     Büyükşehir, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinden yürütülen çalışmalar sayesinde, hastalıklara ve kış koşullarına dirençli ve bal yapma kapasitesi yüksek yerli ırkın çoğaltılmasının hedeflendiği vurgulanan açıklamada, İzmitin Gökçeören köyünün Üçgaziler Mahallesinde arıcılık ile geçimini sağlayan Bilal Kurtun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hibe ettiği termokovan içerisinde yetiştirdiği yerli ırk arılardan ilk balı elde etti belirtildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Gökçeören köyü florasından yerli arı ırklarının yaptığı balı inceledi.
     Görünümü ve aromasının güzelliğiyle dikkat çeken yerli balın Büyükşehir yetkilileri ve üreticiyi memnun ettiği kaydedildi. Arıcılık çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini ve arıcılığın yaygınlaştıracağını belirten Özak, Büyükşehir Belediyesi olarak hibe ettikleri termokovanlar sayesinde arıcılıkta verimin arttığını söyledi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Kocaelideki arıcıların daha verimli ve sağlıklı çalışabilmesi amacıyla, 2011 yılında Arıcılar Birliği üyesi 428 arıcıya ücretsiz termokovan dağıtımı yaptığı bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide hibe kovanlar bal verimini arttırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER