Kocaelideki kadınlara özel plaj tartışması

Kocaelideki kadınlara özel plaj tartışması -Büyükşehir Belediyesi: Bu talep, tesettürlü, tesettürsüz çok büyük bir kadın kitlesinin ortak talebidir


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, Karamürselde kadınlara özel olarak yaptırılan plajın, tesettürlü ve tesettürsüz büyük bir kadın kitlesinin ortak talebi olduğu bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın yayın organlarında Tesettür Plajı başlığı altında bazı haberlerin yer aldığı hatırlatılarak, söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
     Karamürsel Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesine ulaştırılan talep doğrultusunda Ereğli Karaağaç bölgesinde, Kadınlar Plajının yapım çalışması başlatıldığı kaydedilen açıklamada, Bu talep, tesettürlü, tesettürsüz, çok büyük bir kadın kitlesinin ortak talebidir. Hali hazırda yine kurumumuz tarafından Kocaeli il sınırlarımızda, sahil bandında oluşturduğumuz 22 kum plajı, karma olarak bütün vatandaşlarımıza hizmet vermektedir denildi.
     Açıklamada, söz konusu plajın kısa sürede tamamlanması ve bayramla birlikte hizmete başlamasının planlandığı ifade edilerek, yapılan maksatlı haberlerin aksine bu plajın Kocaeli için büyük bir gelişme ve kazanım olduğu bildirildi.
     2004 yılına kadar Marmaraya 150 kilometre kıyısı bulunan Kocaelide denize girmenin hayal olduğunu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Büyük bir sorumlulukla, yersiz eleştirilere aldırmadan çalıştık. Her gün 150 ton çamurun arıtma tesisleri kurarak denize gidişini engelledik. Kıyı temizliği kapsamında 50 ton atık, 120 ton molozu temizledik, kumsala çevirdik. Atık denetimi, yüzey ve dip temizliği için hummalı bir seferberlik başlattık. 47 ayrı noktada sahil düzenlemesi gerçekleştirdik. Karma plajlarda denize girmek istemeyen kadınların özel bir talepte bulunması ve plaj istemeleri bu süreçte gerçekleşti. Bu talebe muhatap olmaktan, yerine getiriyor olmaktan mutluyuz.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki kadınlara özel plaj tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER