Kocaeli 5. Kitap Fuarı

Kocaeli 5. Kitap Fuarı -TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Işık: "Eğitimde artık sadece çoktan seçmeli test tekniğiyle sınav odaklı anlayıştan, okuyan, kavrayan, yorumlayan ve analiz yapan bir eğitim modeline doğru hızla geçiyoruz"


KOCAELİ (A.A) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, "Eğitimde artık sadece çoktan seçmeli test tekniğiyle sınav odaklı anlayıştan, okuyan, kavrayan, yorumlayan ve analiz yapan bir eğitim modeline doğru hızla geçiyoruz" dedi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 5incisi düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarının açılışında konuşan Işık, kitabın insanın gelişimini sağlayan önemli araçlardan biri olduğunu söyledi.
     Türk kültüründe konuşma ve dinleme geleneğinin hakim olduğunu ifade eden Işık, okuma ve yazmayı esas alarak modern çağda daha güçlü var olmak gerektiğini kaydetti.
     Işık, bunun gerçekleştirilmesi için eğitimde çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Eğitimde artık sadece çoktan seçmeli test tekniğiyle sınav odaklı anlayıştan, okuyan, kavrayan, yorumlayan ve analiz yapan bir eğitim modeline doğru hızla geçiyoruz" diye konuştu.
     Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Rayev de Cengiz Aytmatovun yakınlarının, kitap fuarına davet edilmesinin kendilerini onurlandırdığını söyledi.
     Türkiye ve Kırgızistanın dost ve kardeş ülke olduğunu ifade eden Rayev, "Kitap insanın gelişimine çok önemli katkılar sağlar. Bugünkü bayram havasında gerçekleştirilen kitap fuarına bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
     Fuarın onur konuğu Gazeteci yazar Doğan Hızlan da belediyelerin kültüre yaptıkları katkıları desteklediklerini anlatarak, yapılan kitap fuarlarından dolayı belediyelerin övgüye değer olduğunu söyledi.
     Kitap fuarlarında insanların kitap yazarlarıyla da tanışma imkanı bulduğuna işaret eden Hızlan, kitapçılarda bulunamayan bazı kitapların, fuarlarda satın alınabildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli 5. Kitap Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER