Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamışa şehitler anıtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamışa şehitler anıtı yapacak


KARS (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sarıkamış şehitlerimiz anısına, Sarıkamış ilçe merkezinde şehitlerimizin ruhuna, ruhaniyetine uygun güzel bir anıt yapacağız" dedi.
     Gezi ve incelemeler kapsamında Sarıkamışa gelen Karaosmanoğlu, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve Belediye Başkanı İlhan Özbileni ziyaret etti.
     Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamışa geliş amacının vatanı uğruna canlarını, kanlarını feda eden büyük insanları, aziz şehitlerin yattığı bu toprakları ziyaret etmek hem de onlar için yapacakları anıt projesini değerlendirmek olduğunu söyledi.
     Ocakta düzenlenen "Türkiye Sarıkamış Şehitleriyle Yürüyor" anma programına geldiklerini ve burada Kızılçubuk mevkisindeki anma yürüyüşüne katıldıklarını belirten Karaosmanoğlu, "Kaymakamımızla ve belediye başkanımızla bir proje yaptık. Şehitlerimizin ruhuna, ruhaniyetine uygun burada bir eser yapalım istedik. Burada yapacağımız proje anıtsal bir proje olacak. Hem şehitlerimiz canlandırılacak hem de herkesin ruhuna hitap edebilen güzel bir anıt olması için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.
     Karaosmanoğlu, yapılacak anıt projesinin 2013de tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.
     Kaymakam Ermiş, ziyaretin anısına Karaosmanoğluna plaket sundu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen de Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.
     Karaosmanoğlu da Ermiş ve Özbilene birer vazo hediye etti.
     Daha sonra şehir içinde esnafı ziyaret eden Karaosmanoğlu, Yukarı Sarıkamış Şehitleri anıtını ziyaret ettikten sonra Karsa hareket etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamışa şehitler anıtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER