Konyada Çevre Yönetimi Bilgi Sistemi faaliyete

Konyada Çevre Yönetimi Bilgi Sistemi faaliyete geçti


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesinin, bilgiye dayalı karar alma süreçlerini hızlandıracak Çevre Yönetimi Bilgi Sistemini faaliyete geçirdiği bildirildi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, sistemle birlikte kentsel ve bölgesel çevre sorunlarının tespit ve çözümünde ihtiyaç duyulan tüm verilere anında erişim sağlanacağını söyledi.
     Teknolojik yatırımlarda ve e-devlet projesine en hızlı uyum sağlayan belediyelerin başında geldiklerini ifade eden Akyürek, hizmete sundukları Çevre Yönetimi Bilgi Sisteminin hava kalitesi izleme, atık takip, gürültü izleme, yakıt kontrol, araç takip modüllerinden oluştuğunu belirtti.
     Sistemle acil durumlara müdahale ve benzeri konular için çevresel yönetim ve hizmet kalitesinin arttırılmasının amaçlandığını dile getiren Akyürek, şunları kaydetti:
     Sistem, çevresel değerleri kolayca görüntülemeye, kirlilik haritaları oluşturmaya, oluşturulan haritaları yönetmeye imkan sağlıyor. Ayrıca, verilerin birbiriyle ilişkilendirilerek sorgulama ve analizlerini yapabiliyor. Çevre Yönetim Sistemi, sanayi tesislerinin, işletmelerin, konutların, araçların izleme ve kontrolüne, denetim işlemlerinin takip edilmesine, çevre ve imar planlarının haritalar ve senaryolar bazında incelenmesine de imkan veriyor. Kullanım kolaylığı ve denetim faktörü ile görevli kişilerin daha programlı ve verimli çalışmasını da katkı sağlıyor.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada Çevre Yönetimi Bilgi Sistemi faaliyete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER