Konya Şekerden üreticiye 102 milyon liralık

Konya Şekerden üreticiye 102 milyon liralık destek


KONYA (A.A) - Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilere 102 milyon liralık ayni ve nakdi avans verileceğini söyledi.
     Konuk, köy ve kasaba ziyaretleri kapsamında, Cihanbeylinin Taşpınar, Günyüzü, Yapalı, Yeniceoba, İnsuyu-Pınarbaşı ve Ağabeyli köyü ile beldelerinde üreticilerle bir araya geldi.
     Konya Şekerin bugüne kadar gerçekleştirdiği yatırımları anlatan Konuk, yatırımların, üreticinin daha çok üretmesi ve çok kazanması için yapıldığını bildirdi.
     Üreticilerin, havaların erken ısındığını ve bu nedenle de pancarın suya ihtiyaç duyduğunu söyleyerek, motorin ve avans desteği verilmesini istemesi üzerine Konuk, avans ödemelerin yapılması talimatını verdi.
     Konuk, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
     "Bizim yaptığımız her çalışma üreticilerimiz içindir. Geçen hafta 23.4 milyon lira tutarında 5 milyon 930 bin litrelik motorin desteği verdik. Ama, görüyorum ki üreticilerimiz çok zor durumdalar. Onları sıkıntı içinde bırakamayız. Birileri su parası elektrik parası diye üreticiyi sıkıştırırken kim ne diyecek diye bakamayız, bakmamalıyız. Biz, üreticilerimizin huzur içinde kafaları rahat, bilekleri güçlü bir şekilde üretebilmeleri için bu görevi yürütüyoruz. Bizim yaptığımız her yatırım, verdiğimiz her hizmet üreticilerimiz içindir."
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Şekerden üreticiye 102 milyon liralık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER