Konya Torku Şekerspor kalecisi Yaprakcının öldürülmesi

Konya Torku Şekerspor kalecisi Yaprakcının öldürülmesi -Alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada, Konya Torku Şekerspor kalecisi ve arkadaşının öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklardan babaya 35, oğluna ise 25 yıl hapis c


KONYA (A.A) - Konyada alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada, Konya Torku Şekerspor kalecisi Gürsel Yaprakcı ve arkadaşının öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklardan babaya 35, oğluna ise 25 yıl hapis cezası verildi.
     Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Sadık Çakar (76), oğlu Selahattin Çakar ve taraf avukatları katıldı.
     Mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, her iki sanığın kasten adam öldürme ve yaralama suçlarından cezalandırılmasını talep ederek, bunun yanında "haksız tahrik" indiriminin uygulanmasını istedi. Müşteki avukatları ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması talebinden bulundu.
     Son sözleri sorulan sanıklardan Sadık Çakar "Pişmanım. Keşke ben ölseydim de böyle olmasaydı. 76 yaşında cezaevinde yatıyorum" dedi.Selahattin Çakar ise suçsuz olduğunu belirterek, karşı tarafın kendilerini darp ettiğini, bunun üzerine de babasının silahı ateşlediğini iddia etti.
     Mahkeme heyeti, Sadık Çakara adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından 35 yıl 2 ay 15 gün; oğlu Selahattin Çakara ise adam öldürmek, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından toplam 25 yıl 10 ay hapis cezası verdi.
     Gürsel Yaprakcı ve Ahmet Marancı, 31 Mayıs 2011de Feritpaşa Mahallesindeki Gıda Toptancılar Çarşısında, Selahattin ve oğlu Sadık Çakar ile alacak verecek meselesi yüzünden tartışmış, çıkan silahlı kavgada Yaprakcı olay yerinde, Marancı ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / Mümin Altaş
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Torku Şekerspor kalecisi Yaprakcının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER