Konyalı lokantacılar ekmekte tasarrufu destekliyor

Konyalı lokantacılar ekmekte tasarrufu destekliyor -Konya Lokantacılar Odası Başkanı Karamercan: -Konyalı lokantacılar ekmekte tasarrufu destekliyor


KONYA (A.A) - Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, Konyalı lokantacıların ekmekte tasarrufu desteklediğini söyledi.
     Sofralarımızın vazgeçilmez ve bütün insanlığın ortak besin maddesi olan ekmeğin israfının önlenmesi için başlatılan kampanyada öncelikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür eden Karamercan, Konyada da ekmek israfının önlenmesi için toplumsal duyarlılık oluşturulması gerektiğini belirterek, herkesi tüketebilecekleri kadar ekmek almaya davet etti.
     Karamercan, Ekmek üreticilerinin de tüketicilerin taleplerini karşılayacak kadar üretmeleri hususunda gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmaların bir an önce başlatılması uygun olacaktır dedi.
     Lokanta ve otellerde de aynı şekilde ekmek israfının önlenmesi için ihtiyacı karşılayacak kadar ekmek alınması gerektiğini dile getiren Karamercan, şunları kaydetti:
     Milli servetimiz olan artan ekmeklerin, çöp yerine uygun yerlerde değerlendirilmesi, daha sonra tüketilmesi için nasıl muhafaza edilmesi gerektiği ve kepekli ekmek tüketilmesi yönünde olumlu katkılar sağlanacaktır. Ciddi boyutlara ulaşan ekmek israfının maddi ve manevi sorumluluğunun bilinciyle hareket edilerek israfın önlenmesi noktasında Konya Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu olarak böyle bir uygulamayı sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek istiyoruz.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyalı lokantacılar ekmekte tasarrufu destekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER