Köylerde gönüllü basketbol eğitimi ödül getirdi

Köylerde gönüllü basketbol eğitimi ödül getirdi -Hakkaride 10 yıldan bu yana köylerde gönüllü basketbol eğitmenliği yaparak ilköğretim ve lise çağındaki gençlere sporu sevdiren Mahmut Şimşek, Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma


ANTALYA (A.A) - Yusuf Karadağ - Hakkaride 10 yıldan bu yana köylerde gönüllü basketbol eğitmenliği yaparak ilköğretim ve lise çağındaki gençlere sporu sevdiren Mahmut Şimşek, Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülüne layık görüldü.
     Hakkaride yaşayan ve 6 yaşından beri basketbol oynayan Mahmut Şimşek (28), Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Tekerlekli Sandalye A Klasman Hakemliği yapıyor. 10 yıl önce öğretmeni Erol Hanlıgil ve 2 arkadaşları ile bir araya gelen Mahmut Şimşek, köylerde yaşayan ve sosyal faaliyet imkanı olmayan çocukları spora teşvik etmek, basketbolu sevdirmek amacıyla çalışma yapmaya karar verdi.
     Arkadaşları ile basketbol potası bile olmayan merkeze uzak köylerdeki ilköğretim okullarına giden, basketbolun temel hareketlerini öğrencilere anlatan Şimşek, köylerde basketbol oynayan çocukların artması üzerine arkadaşları ile Hakkari Gençler Gücü Spor Kulübünü kurdu. Bu sezon Basketbol Erkekler Bölgesel Liginde mücadele etmeye başlayan kulübün maddi imkansızlığı nedeniyle hem yöneticiliğini hem antrenörlüğünü yapan Şimşek, arkadaşlarından aldığı minibüs ve ağabeylerinden aldığı benzin parasıyla takımı deplasmana götürmeye başladı.
     Yaptığı çalışmalarla yüzlerce çocuğa basketbolla tanıştıran ve Hakkaride basketbol sevdalısı olarak anılan Mahmut Şimşek, çalışmaları nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından 2005 yılından bu yana Türk basketboluna uzun yıllar hizmet eden Osman Solakoğlu anısına basketbol vasıtasıyla topluma, çevrelerine yararlı hizmetler veren, çocukların, gençlerin eğitimine, gelişmesine katkıda bulunan kişilere verilen Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülüne layık görüldü.
     Aynı zamanda Hakkari Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölümü öğrencisi olan Mahmut Şimşeke ödülü, 3 Şubat Pazar günü İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanacak Beşiktaş-Pınar Karşıyaka maçı öncesinde düzenlenecek törenle verilecek.
    
     -Basketbolu eğitim aracı olarak görüyor-
    
     Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Tekerlekli Sandalye A Klasman Hakem Semineri için Antalyada bulunan Mahmut Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkaride 2003 yılından bu yana çocukların, gençlerin eğitimi ve sporu sevmeleri için çalıştığını söyledi.
     Köy okullarına yıllardan beri kar kış demeden gönüllü olarak her hafta gittiğini anlatan Şimşek, basketbolu bir eğitim aracı olarak gördüğünü belirtti.
     Şimşek, 2005 yılında ilk kez verilen Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülünü alan öğretmeni Erol Hanlıgil ve arkadaşları ile Hakkaride bir ekip oluşturarak çocuklara basketbolu öğretmeye çalıştıklarını anlatarak, Basketbol ile çocukların önünü açmaya çalıştım. Maddi destekten yoksun, zor şartlar altında çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Tamamen kendi ailemin, çevremdeki bazı duyarlı arkadaşlarımın desteğiyle çalışmalarımızı yaptık. Hakkaride üniversite eğitimi almak isteyen çok sayıda öğrenci var. Küçük yaştaki çocukları toplayıp üniversitelere gezi düzenledim dedi.
    
     -Takımın hem şoförü hem antrenörü hem yöneticisi-
    
     Çocukların aileleriyle görüşüp basketbol oynamaya yönlendirmeleri konusunda ikna ettiğini, herkesin yapamaz, başaramaz dediği şeyleri yaptığına dikkati çeken Şimşek, şunları söyledi:
     Ağabeylerimin maaşlarından her ay bir miktar aldım, arkadaşlarımla burslarımızı birleştirdik ve kendimize maddi imkanlar oluşturduk. Deplasman maçlarına arkadaşların araçlarını alıp, şoförlüğünü de kendim yaparak gidiyorum. Takımın hem antrenörü hem yöneticisi hem oyuncusu oluyorum. Hakkaride imkansızı başarmak benim için en büyük ideal oldu. Bizim öncülüğümüzde Hakkaride basketbol popüler bir spor haline geldi. Takımımıza çok sayıda seyirci desteği var. Amacımız çocukların toplumsal olaylar yerine basketbolla anılması. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Çocuklar zaten bunun bilincinde ve ne ile uğraşacağını biliyor.
    
     -Alacağı maddi ödülü çocukların masraflarında kullanacak-
    
     Yürekte sevdadır Hakkaride basketbol sloganını çok sevdiğini ve her fırsatta söylediğini vurgulayan Şimşek, gönüllülük esasıyla yaptıkları çalışmaları çocuklara da aşılamaya çalıştığını, sürecin zincirleme olarak devam edeceğini dile getirdi.
     Şimşek, ödüle layık görülünce çok mutlu olduğunu dile getirerek, Elimdeki imkanları sonuna kadar kullanıp basketbol ile çocuklar için daha neler yapabileceğimi düşünüyorum. Hakkari Gençler Gücü Sporda çocuklara basketbol oynama fırsatı verdik. Maç saatlerini, organizasyonları, aktiviteleri sosyal medya üzerinden paylaşıyoruz diye konuştu.
     Alacağı ödülle Hakkaride basketbol ile ilgili sorumluluklarının daha da arttığını düşündüğünü ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:
     Daha fazla genci arkama alıp, daha fazla kitleye ulaşmak istiyorum. Basketbol Hakkaride daha iyi yerlere gelecek. Hakkarili bir gencin milli takımda, Beko Basketbol Liginde oynamasını gerçekten çok istiyorum. İnşallah bunu bütün Türkiye duyacaktır. Okul önündeki sahaların düzeltilmesini, gençlerin basketbol oynamasına imkan verilmesini ve spora teşvik edilmesini istiyoruz. Maçlara gidebilmemiz için araç olsun, bir de tesisler yapılsın başka bir şey istemeyiz. Alacağım maddi ödülü de Hakkarideki çocukların masraflarında kullanmak istiyorum.
    
     -Ödülün ilk sahibi de öğretmeni-
    
     Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülünün ilk sahibi ve Mehmet Şimşekin de öğretmeni olan Hakkari Cumhuriyet Lisesi Müdürü Erol Hanlıgil ise yaklaşık 20 yıldan bu yana basketbol ile iç içe yaşadığını söyledi.
     Mahmut Şimşekin ilkokuldan beri öğrencisi olduğunu, bu işi gönüllülük esasıyla yaptıklarını anlatan Hanlıgil, çocukların eğitimini ön plana almak için çalıştıklarını dile getirdi.
     Hanlıgil, çok destek alamadıkları bir ortamda böyle bir ödül almalarının kendilerini sevindirdiğini vurgulayarak, tek amaçlarının gençleri basketbolda iyi bir yere getirmek ve üniversiteyi kazanarak topluma faydalı bireyler olmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.
     Hanlıgil, yaptıkları çalışmalarla kentteki kulüp sayısını 3ten 10a yükselttiklerini, antrenör ve sporcu sayısının arttığını, ancak spor tesislerine ihtiyaç duyduklarını belirtti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Köylerde gönüllü basketbol eğitimi ödül getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER