Kozan Kent Müzesi için bağış kampanyası

Kozan Kent Müzesi için bağış kampanyası


ADANA (A.A) - Kozan Kent Konseyinin ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla, belediye bünyesinde Kent Müzesi kurulması için yürüttüğü çalışma kapsamında bağış kampanyası başlatıldığı bildirildi.
     Kent Konseyi Tarih ve Tabiat Varlıklarını Koruma, Kültür, Turizm ve Sanat Çalışma Komisyonunca 2009 yılından bu yana sürdürülen Kent Müzesi projesi kapsamında, ilçedeki çeşitli kurumlarda bulunan tarihi eşyaların envanteri çıkarılarak belgelendi.
     Kozan Belediyesince uzun yıllar kullanılan eski binanın Kent Müzesine tahsis edilmesi snrası komisyon üyelerince çevre illere teknik gezi düzenlenerek müzelerde inceleme yapıldı.
     Elde edilen bilgileri raporlaştıran ve sunum haline getiren komisyon üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve ilgili belediye personellerinin katıldığı bir toplantıyla çalışmada gelinen sürece ilişkin son durumu paylaştı.
     Toplantı sonunda, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kozana Kent Müzesi kurulması yönündeki hazırlık çalışmasının uygulamaya konulmasına karar verildi.
     Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklayla, Kozan Belediyesi Tarihine sahip çıkıyor, Kozan halkı destek veriyor sloganıyla müzeye belge ve eşya bağışı için kampanya başlatıldığı duyuruldu.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi.
     Halkımızın elinde bulunan tarihi eserlerin korunması, kent kültürümüze sahip çıkmak maksadıyla bağış yoluyla bir kampanya başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın elinde Kozan ile ilgili her türlü fotoğraflar, tarihi tapu kayıtları, krokiler, el yazması kitaplar, geçmiş dönemlerde günlük hayatta kullanılan araç ve gereçler, tarımda kullanılan araçlar, el sanatlarıyla ilgili araç ve gereçler, gramofon-plak gibi eski müzik çalarlar gibi eserler varsa vatandaşlarımızı da kampanyaya destek vermeye bekliyoruz
     Açıklamada, bağışların Kozan Belediyesi Beyaz Masa Birimine teslim edilebileceği, Kent Müzesi kurulduğunda eserlerin bağışçılarının isimleriyle birlikte ilgili bölümde sergileneceği de kaydedildi.
    
     Muhabir : Volkan Varan
     Yayıncı : Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kozan Kent Müzesi için bağış kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER