KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı -Bu sırada, işçiler ile KTÜ özel güvenlik ekipleri arasında gerginlik yaşandı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı.
     KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan 100 dolayındaki taşeron şirket işçisi, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlerine son verildiği iddiasıyla pankart açarak slogan attı. İşçilerden bazıları, gözyaşlarını tutamadı, sinir krizi geçirdi. Bu sırada, işçiler ile KTÜ özel güvenlik ekipleri arasında gerginlik yaşandı.
     Acil servis önüne gelen Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, çalışanların işini kaybetmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.
     İşten çıkarma kararının kamu ihtiyaçları doğrultusunda alındığını belirten Özlü, 2012 yılında ekonomik tasarruf etkileri ile alınmış bir karardır. Sizler özel şirket elemanlarısınız. 2012de 340 kişi için sözleşme imzaladık ama 2013de 272 kişiye düşürülmesine karar verdik. Kurum için daha ekonomik olacağını düşündük. Bir kurumu yönetiyorsanız zor kararlar almak zorundasınız. Başhekim olarak kendi başıma böyle bir karar vermedim. Bu kurumun tek sorumlusu ben değilim. Hep birlikte toplandık, konuştuk ve borçların ödenebilmesi için böyle bir karar aldık. Bu kararı almak zorundaydık. 2012 sözleşmeleri bitti, 2013 sözleşmeleri imzalandı. Karardan geri dönmek mümkün değil diye konuştu.
     Kesinlikle başka eleman alınmayacağını da ifade eden Özlü, Eleman ihtiyacı olursa öncelikle siz alınacaksınız dedi.
     İşçiler adına konuşan Yılmaz Altuntaş, ekmeklerinin peşinde olduklarını belirterek, Bizi işten çıkararak ne tasarrufu yaptılar. Hepimizin çocuğu var, eve nasıl para götüreceğiz. Bizi işten niye çıkardılar, gelsinler cevap versinler dedi.
     Ardından gruptakiler, KTÜ Farabi Hastanesi yönetimi aleyhinde slogan attı, haklarını almak için sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdikten sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER