Kültür ve Turizm Bakanı Günay Antalyada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Antalyada -Bakan Günay: -Hedefimiz 2023te, yani 10 yıl sonra 50 milyon turist hedefine varmaktır ki şimdiye kadarki hızımız devam ederse inşallah hem gelir hem de gelende böyle önemli bir hedefi y


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hedefimiz 2023te, yani 10 yıl sonra 50 milyon turist hedefine varmaktır ki şimdiye kadarki hızımız devam ederse inşallah hem gelir hem de gelende böyle önemli bir hedefi yakalamış olacağız dedi.
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Demre ilçesinden Antalyaya giderken Kumluca ilçesine uğradı. Bakan Günayı Kumlucaya gelişinde Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı. Buradan kendi soyismini taşıyan Günay tesisine geçen Bakan Günaya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından ilçeyle ilgili bilgi verildi.
     Burada vatandaşlarla sohbet eden Bakan Günay, Türkiyenin son yıllarda büyük gelişmeler kaydettiğine dikkati çekti. Demredeki evinden Antalyaya giderken kısa süreliğine Kumlucaya uğrayarak hal hatır sormak istediğini ifade eden Günay, Sizleri böyle karşımda güler yüzlü, neşeli görmekten son derece memnun oldum diye konuştu.
     Bakan Günay, tesisten ayrılışında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 2012 yılının Türkiye için zor bir yıl olduğunu belirten Günay, 2011de Kuzey Afrikada yaşanan karışıklıkların sona ermesinin ardından Suriyede sıkıntı yaşanmaya başlandığına dikkati çekti.
     Suriyeden kaynaklı sorunların Türkiyede de olumsuz etkileri olduğuna değinen Günay, şöyle konuştu:
     Suriyeden, Iraktan, İrandan gelenlerin sayısı azaldı. Dünyadaki ekonomik kriz, Avrupa pazarının daralması, Rusyanın rublesinin, İran riyalinin düşmesi... Bütün bunlara rağmen biz Allaha şükür olsun 2012de 2011 yılı sonuçlarının üstüne çıktık. Bu bizim için alkışlanacak, sevinilecek bir durum. 2011 gibi olağan üstü bir yılı, 2012 yılı sonunda tekrar yakaladık. Yeni bir hesaplama yöntemiyle gelirlerimizin de çok daha üstün olduğunu ortaya çıkaran bir çalışma içindeyiz. Türkiye, artık dünya turizminin istikrarlı, 30 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan, kararlı, önemli ülkelerinden birisi oldu. Avrupada önümüzde sadece üç ülke var. Fransa, İtalya ve İspanya gibi üç geleneksel turizm ülkesi var, biz dördüncüyüz.
    
     -27 Aralıkta denize girdim-
    
     Bakan Ertuğrul Günay, turizmin bereketini yurdun diğer köşelerine de çekmeye çalıştıklarını anlattı. Bu çerçevede yılın son haftasında Elmalı ilçesini ziyaret ettiğini hatırlatan Günay, bölgedeki tarihsel varlıkları inceleyerek tarihsel dokuyu ayağa kaldırmak için çalışmalar yaptığını ifade etti.
     Kumlucada da sahili geliştirme, insanları denizle buluşturma konusunda belediyenin güzel çalışmaları olduğunu bildiren Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Burada Rhodiapolis var, Limyra var, Myra var, daha önce Kaş tiyatrosunu bitirmiştik, şimdi Myra tiyatrosunda çalışıyoruz. İstiyoruz ki ören yerlerimizi, tarihimizi, müzelerimizi, daha ilgi çekici hale getirelim ve Antalyanın doğusuna gelen 10 milyon ziyaretçinin birkaç milyonunu da batısına gelsin ve buralara da gelir bıraksın. Tabi biz sadece Antalya ile ilgili değil, Türkiye çapında da benzer çalışmalar yapıyoruz. Egeden Anadolu içlerine, Güneydoğu Anadoludan Doğu Anadoludan Karadenize kadar Türkiye turizmini yaygınlaştırmaya, geliştirmeye çalışıyoruz. Son yıllarda önceki turizm çalışmalarından farkımız, işin içine kültürü daha fazla katmaya gayret gösterdik. Kültür derken bizim bütün yaşama biçimimiz, yemeğimiz, soframızın, geleneksel el sanatlarımız, türkülerimiz, tarihsel mimarlık dokumuz, bütün bunları biraz daha ihya edip, biraz daha bakımlı hale getirip dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Türkiyede, Antalyada bu mevsimde denize giriliyor. Ben 27 Aralık günü denize girdim. Bunu da Türkiyeye ve dünyaya duyurmak isterim. Çünkü gerçekten kışın ortasında bu sahillerde denize girilebiliyor, böyle bir coğrafyamız var ve hemen içeride kayak turizmi imkanlarımız var, termal turizmi imkanlarımız var. Bunların yanında sağlık turizmi, golf turizmi imkanlarımız var.
     Günay, Türkiye turizmini çeşitlendirmeye ve sürekli hale getirmeye çalıştıklarını, bu gayretlerin 2013te de süreceğini bildirdi. Türkiyenin güney sınırındaki sıkıntıların 2013 yılında azalmasını dileyen Bakan Günay, Sıkıntılar biraz azalırsa sanıyorum Türkiye çok daha iyi noktaya gelecektir. Bizim hedefimiz 2023te, yani 10 yıl sonra 50 milyon turist hedefine varmaktır ki şimdiye kadarki hızımız devam ederse inşallah hem gelir hem de gelende böyle önemli bir hedefi yakalamış olacağız diye konuştu.
    
     -Bakan Günaydan yeni yıl mesajı-
    
     Bakan Ertuğrul Günay, yeni yıl için başta ailelerden başlayarak, Türkiyeye, bölgeye ve dünyaya barış diledi. İnsanlığın gelirinin ve imkanlarının, eğitime, sağlığa, sosyal yaşamın gelişmesine ayrılması için herşeyden önce barış olması gerektiğini vurgulayan Günay, şöyle konuştu:
     Barış herşeyin başı ve temelidir. Onun için 2013 yılında Atatürkün söylediği gibi Yurtta barış dünyada barış sözünü bütün içtenliğimle tekrar etmek istiyorum. Bu en önemli dileğimizdir. Eğer hem bölgemizde hem dünyamızda hem ülkemizde barış içinde yaşamaya devam edersek, öyle sanıyorum ki 2013 yılı Cumhuriyetimizin 90. yılı ve bu hızla devam edersek Cumhuriyetin 100. yılında çağdaş uygarlık düzeyinin üzerinde, dünyanın en saygın ülkelerinden birisinde yaşıyor olacağız. Bütün kalbimle bunu temenni ediyorum. Milletimize ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler diliyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER