Kültür ve Turizm Bakanı Günay Konyada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Konyada -Günay, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubadın Beyşehir Gölü kıyısındaki yazlık sarayı Kubadabadda incelemelerde bulundu -Günay: Seneye Alanyayı Dünya Mirası Listesine aldırmaya çalışı


KONYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubadın Beyşehir Gölü kıyısında bulunan yazlık sarayı Kubadabadda incelemelerde bulundu.
     Konyanın Akşehir ilçesindeki Altın Eşek Gülmece Ödülleri törenine katılan Günay, ilçe merkezindeki Batı Cephesi Karargahı, Etnografya Müzesi ve tarihi Ermeni Kilisesini gezdi.
     Daha sonra Seyyid Mahmud Hayrani Türbesini ziyaret eden Günay, ardından Taş Medreseye geçti. Buradaki tarihi eserler hakkında yetkililerden bilgi alan Günay, bir lahit üzerindeki resimleri inceledi.
     Günay, ardından Beyşehir Gölü kıyısındaki Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubadın yazlık sarayı Kubadabada gitti. Günay, sarayda devam eden kazı çalışmaları hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüçhan Arıktan bilgi aldı.
     Burada, gazetecilere açıklamada bulunan Günay, Anadolunun Doğu Roma İmparatorluğunun merkezi olarak önemine dikkati çekti.
     Yaptıkları çalışmalarla çok sayıda eseri ayağa kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Günay, Son yıllarda Osmanlının yanında Selçuklu eserlerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü Osmanlı daha çok Balkanlara doğru giden ama Selçuklu tamamen Anadoluya yerleşen, tüm izlerini Anadoluda bırakan bir devlet. Bizim heyecan verici başka bir işimiz daha var. Seneye Alanyayı Dünya Mirası Listesine aldırmaya çalışıyoruz. Bu sene Çatalhöyük bu listeye girdi. Umut ediyorum, burası da bir gün bu listeye girecek diye konuştu.
     Günay, ardından göldeki tarihi Kız Kulesine gitmek için Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Beyşehirli İş Adamı Ali Akkanat ve Prof. Dr. Rüçhan Arık ile birlikte balıkçı teknesine bindi.
     Balıkçı teknesinden açıkta bekleyen jandarma asayiş botuna geçen Günay ve beraberindekiler, Kız Kulesinde incelemelerde bulundu.
     İncelemelerden sonra Günay, 9. Uluslararası Göl Festivali etkinliklerine katılmak için Beyşehir ilçe merkezine hareket etti.
    
     Muhabir : Rıfat Yerlikaya / Mümin Altaş
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER