Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Dönüşte ilgili birimle konuşup Despotun Evini de turizmin hizmetine yap-işlet modeliyle sokmaya çalışacağız (Fotoğralı-Görüntülü)


BALIKESİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cunda Adasında bulunan Despotun Evini de turizmin hizmetine yap-işlet modeliyle sokmaya çalışacaklarını söyledi.
     Günay, Balıkesirin Ayvalık ilçesinde bulunan Taksiyarhis Kilisesini ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birkaç yıl önce Ayvalıkı ziyaret ettiğinde Cunda Adasına da gittiğini belirterek, burada çok sayıda tarihi eserin olduğunu gördüğünü kaydetti.
     Ayvalıkın, özgün dokusunu koruyan Türkiyedeki ender kıyı şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Günay, buna büyük önem verdiklerini anlattı.
     Türkiyede turizmi, kültürle buluşturmak istediklerini dile getiren Günay, şöyle konuştu:
     Kültür, şehir mimarisi, yemek lezzeti, bunları iç içe katarak daha marka değeri yüksek bir turizm destinasyonu haline getirmek istiyoruz. O yüzden ben bu Ayvalıkta Taksiyarhis Kilisesini gördüğüm zaman buranın akustiği ve içindeki ikona zenginliği ile çok özel kültür ve sanat merkezi olabileceğini düşündüm. Ne yazık ki, burada çevrede birkaç kamulaştırma sorunu vardı, belediyenin elinde olan ve bizim yönetimimizde olmayan birkaç alan vardı. Onlar yüzünden gecikti restorasyon. Yoksa şimdiye kadar bitmiş olması gerekiyordu. Bu yılın sonunda galiba bitireceğiz. Ben de çalışmaları gördüm oldukça iyi yapılıyor.
     Günay, restorasyon bittiğinde tarihi yapıyı bir kültür, sanat merkezi yapacaklarını belirterek, yapının, bütünüyle kültür meraklılarının gezebileceği özellikler taşıdığını bildirdi.
     Ayvalıkta bir müzik akademisi bulunduğunu ifade eden Günay, Oldukça önemli ve başarılı işler yapıyorlar. Onların bir mekan ve salon sorunu vardı. Onlarla işbirliği yapacağız. Vali bey, Kaymakam bey, müzik akademisi ve biz birlikte oturacağız, burası bittikten sonra Ayvalıkın değil sadece tüm bu bölgenin hatta Türkiyenin bir kültür ve sanat merkezi haline dönüştürmeye çalışacağız dedi.
     Günay, Cunda Adasında, sahilde, bir dönem çocuk esirgeme kurumu olarak kullanılan Despotun Evi diye tarihi bir yapı bulunduğunu da ifade ederek, şunları söyledi:
     Onun da şimdiye kadar bir çözüme kavuşturulmadığını üzüntüyle gördüm. Dönüşte ilgili birimle konuşup onu da turizmin hizmetine yap-işlet modeliyle sokmaya çalışacağız. Belediye başkanlarımızın, bazı istekleri oldu, onları yakından takip edeceğim. Bugün ben zaten Balıkesirde bir başka toplantıya da gidiyorum. Güre bölgesinde Kazdağları Destinasyon Toplantısına gidiyorum. Biraz geç kaldım çünkü talihsiz bir olay bugün yaşamıştık. İvrindide bugün bir yavrumuzu toprağa verdik. Bir şehidimizi toprağa verdik. Vali bey ile birlikte önce oraya uğradık, o yüzden bir miktar geciktim. Hepinizden özür dilerim.
     Günay, daha sonra, Kazdağları Destinasyon Konferansının yapıldığı otele geçti.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER