Kumlucada katin işletmecilerine hijyen semineri verildi

Kumlucada katin işletmecilerine hijyen semineri verildi


ANTALYA (A.A) - Kumlucada okul kantini işletmecileri ve çalışanlarına yönelik, değişen okul kantinleri yönetmenliği uyarınca hijyen kuralları hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.
     Eğitim seminerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsa Akşit, okul yöneticileri ve kantin işletmecileriyle çalışanları katıldı.
     Seminerde konuşan Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, okul kantini işletmecileri ve çalışanlarının sorumluluklarının çok büyük olduğunu belirterek, bundan dolayı herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesini istedi.
     Şahin, "Sizlerin yaptığınız iş, okullardaki çocuklarımızın sağlıklarını doğrudan ilgilendiriyor. Bundan dolayı çocuklarımızın sağlığı için çok daha duyarlı olmanızı istiyorum. Gıdaların özellikle son kullanma tarihi, açıkta gıda maddesi olmaması ve içerikleri konusunda dikkatli olunuz" dedi.
     İsa Akşit de kantin işletmecilerinin yıl sonuna kadar ilgili yönetmelik kurallarını yerinde getirmek zorunlulukları bulunduğunu belirtti.
     Seminerde katılımcılara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden ziraat mühendisi ve gıda kontrol görevlisi Serhat Kula ve İlçe Sağlık Müdürlüğünden çevre ve sağlık teknisyeni Hanifi Yıldırım tarafından kantin ve yemekhanelerde hijyen kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.
     Seminer sonunda kantin işletmecileri ve çalışanlarına sertifika verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumlucada katin işletmecilerine hijyen semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER