Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Tekin: -Bayram süresince tam buğday ekmeği, meyve, sebze tüketmeyi unutmayın


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Ece Tekin, Kurban Bayramı süresince sadece et, tatlı, çikolatanın değil, süt, yoğurt, tam buğday ekmeği, meyve ve sebzenin de tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
     Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramında et tüketiminin yanı sıra şeker ve şekerli besinlerinde tüketimi arttığını ve bu nedenle özellikle kronik hastalığa sahip olan bireylerin risk altında olduğunu kaydetti.
     Bu nedenle sık ve azar azar beslenmenin, günde 2-2,5 litre kadar su içmenin, aşırı et ve tatlı tüketiminden kaçınmanın gerektiği ifade eden Tekin, şunları belirtti:
     Sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine uyulması büyük önem taşımaktadır. Güne mutlaka kahvaltı ile başlanmalıdır. 3 ana öğün tüketilmelidir. Kesilen kurban etini hemen tüketilmemelidir. Pişirme yönteme olarak kızartma ve kavurmadan kaçınılmalıdır. Bunların yerine haşlama, fırında pişirme ve ızgara yöntemiyle etler pişirilmelidir. Kurban bayramında et tüketimi nedeniyle sebze tüketimi azalır. Bu nedenle et yemeklerimizin yanına mutlaka salata veya etlerinizi sebze yemeklerinin içine katarak pişirmeye özen gösteriniz. Yapılan ikramlardan küçük miktarda tüketmeye özen gösteriniz. Şekerlemeler ve tatlılardan mümkün olduğunca uzak durun, içecek seçinde dikkatli olun. Meyve suları yerine açık çay veya bitki çayları tercih ediniz. Bayram süresince sadece et, tatlı, çikolata değil, süt, yoğurt, özellikle tam buğday ekmeği, meyve, sebze tüketmeyi unutmayın.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER