Kurban Bayramı

Kurban Bayramı -Antalyadaki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yayımladıkları mesajlarla Kurban Bayramını kutladı


ANTALYA (A.A) - Antalyada siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Kurban Bayramını kutlayan mesajlar yayımladı.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, mesajında bayramların paylaştıkça anlam kazandığını ifade etti. Bayramlaşmanın, barışmak, kucaklaşmak ve yardımlaşmak anlamına geldiğini vurgulayan Köse, Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur dedi.
     Bayramların zenginin yoksulu, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsat olduğuna değinen Mustafa Köse, bu bayram zorda olan kişilerin yardımına koşulması, insanların birbirinin yaralarını sarmaları çağrısında bulundu.
    
     -Saadet Partisi İl Başkanı Akın-
    
     Saadet Partisi İl Başkanı Galip Akın, Kurban Bayramının ziyaretler, kesilen ve dağıtılan kurbanlarla toplumsal dayanışma, birlik ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı bayram olduğunu kaydetti.
     Kurban Bayramında ekonomik sıkıntı içinde yaşayanlar, zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamayanlar, kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlılar, sokakta bırakılan çocukların unutulmamasını isteyen Akın, Adil bir dünyanın kurulacağına olan inancımızı, kararlılığımızı ve azmimizi hatırlatarak İslam dünyasında görülen acı ve ıstırabın son bulması için ve gücün değil Hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için Cenab-ı Allahtan şuurlanma ve çalışma gücü vermesini diliyoruz dedi.
    
     -MHP Milletvekili İrbeç-
    
     MHP Antalya Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Yusuf Ziya İrbeç, İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde Kurban Bayramı vesilesiyle bütün müminlerin bayramını kutladı.
     Milli birlik ve beraberliğin güçlendirmesini dileyen İrbeç, Ülkemizin birliği, Türk dünyası ile İslam aleminin barış ve huzur içinde kucaklaşması amacıyla MHPnin tek başına iktidar olması hedefimizdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, en içten saygı ve selamlarımı sunarım dedi.
    
     -AESOB Başkanı Sevimçok-
    
     Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, birlik ve beraberliğin, her gün yeni bir şehit haberi alınan acılı günlerde daha da önemli olduğunu kaydetti.
     Bu bayrak altında toplanan herkesin vatanına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Sevimçok, bayramların Türk kültüründeki önemine işaret etti. Bayramların birleştirici yönüne dikkati çeken Sevimçok, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bayramlar, yüreklerin bir olup gönüllere kilitlendiği, çocukların bayram sevinciyle şenlenip sevgiyle coştukları, büyüklerin ziyaret edilerek ellerinin öpüldüğü, kaybedilenlerin yokluğunun hatırlanıp gözleri yaşarttığı ve insanların kardeşçe kucaklaştıkları çok özel günlerdir. İşte bu vesileyle şahsım ve yönetim kurulum adına başta vefakar esnaf camiamız olmak üzere, tüm halkımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, barışın ve huzurun hiç eksilmediği nice bayramlar diliyorum. Bu mübarek Kurban Bayramının hemen akabinde ise Ulu Önder Atatürkün Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılını kutlayacağız. Ülkemiz üzerinde oynanan bir takım oyunları bertaraf etmek ve bu vatanın her bir karış toprağına da kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımızı herkese duyurmak adına, bu mutlu günde herkesi evlerine ve dükkanlarına bayrak asmaya çağırıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi de rahmet, saygı ve şükranla anarak, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
    
     -KEMDER Başkanı Akbıyık-
    
     Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkacak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Akbıyık, bayram tatillerinde trafik kazalarında yaşanan artışa değinerek, Artan hız nedeniyle ölümlü kazaların fazlalaştığı görülüyor. Bu nedenle vatandaşlarımız çok dikkatli olsunlar. Yorgun ve uykusuz yola çıkmasınlar. Onları bekleyen sevenleri olduğunun bilinci ile hareket etsinler dedi.
     Bayramların çok özel günler olduğunun da altını çizen Akbıyık, mesajında, Uzakları yakın eden, küskünleri barıştıran, büyüklerin hatırlandığı, küçüklerin sevindirildiği en önemli günlerden biridir bayramlar. Tüm vatandaşların, üyelerimin ve müteahhitlerin bayramını kutluyorum ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER