Kütahyada silahlı çatışma ve bombalı paket

Kütahyada silahlı çatışma ve bombalı paket tatbikatları -Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, kovalanan şüphelilerle girilen silahlı çatışma ve bombalı paketin imhasıyla ilgili tatbikatları, gerçek olay görüntülerini aratmadı (Fot


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, kovalanan şüphelilerle girilen silahlı çatışma ve bombalı paketin imhasına yönelik tatbikatlarında, gerçeğe yakın görüntüler yaşandı.
     Senaryo gereği, Tavşanlı ilçesi yönünden kente gelen bir otomobilde iki teröristin bulunduğu, telsiz anonsuyla ilgili ekiplere bildirilerek, daha önce belirlenen güzergahlarda görev almaları istendi.
     Otomobilin ilerlediği güzergahlarda bazı noktalarda görev alan ekiplerden bir bölümü, kısa süren kovalamaca sonucu aracı Kütahya-Eskişehir karayolunun 2. kilometresindeki Belediye Fuar Alanında sıkıştırdı.
     Daha sonra, ekiplerle araçtaki iki kişi arasında silahlı çatışma çıktı. Özel giysileriyle olaya müdahale eden ekipler, teröristlerden birini ölü, diğerini yaralı ele geçirdi. Yaralanan şüpheli, 112 Acil Servis ambulansıyla kısa sürede olay yerinden alındı.
     Diğer tatbikatta ise telsizden, İl Emniyet Müdürlüğü binası önündeki otobüs durağına, bir araçla yaklaşan iki kişi tarafından şüpheli paket bırakıldığı bilgisi verilerek, ekipler harekete geçirildi.
     Kısa sürede olay gerine gelen ekiplerin çevre güvenliğini almasının ardından özel giysili bomba imha uzmanı, pakete dikkatlice yaklaşarak bomba düzeneğini devre dışı bıraktı.
     Bu tatbikat, çevredeki vatandaşlarca ilgiyle izlendi. Bazı kişiler, tatbikatı cep telefonlarıyla görüntüledi.
     Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, tatbikatlar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet mensuplarının reflekslerinin sürekli canlı tutulması ve kabiliyetlerinin ölçülmesi bakımından zaman zaman tatbikatlar yaptıklarını bildirdi.
     Bu tatbikatlardan alacakları çok dersler olduğunu belirten Akbıyık, Arkadaşlarımızın olay yerine zamanında yetişmesi ve olaylara soğukkanlılıkla müdahale etmesi bakımından bu tür tatbikatları önemsiyoruz. Kütahyada böyle olaylar yaşanmasa da polisimiz olabilecek her türlü saldırı ve terör eylemlerine hazır vaziyettedir. Bunu yaptığımız tatbikatlarda gördük dedi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada silahlı çatışma ve bombalı paket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER