Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -İlköğretim Haftası kutlanacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 17-21 Eylülü kapsayan İlköğretim Haftası dolayısıyla 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylülde tören yapılacak.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte İlköğretim Haftası kutlamaları, 17 Eylül Pazartesi günü saat 10.30da Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak.
     Daha sonra, saat 11.00de Şule-Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulunda başlayacak törende ilk olarak saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.
     Öğrenci Andının okunması, bir öğrencinin konuşması, şiir okunması, sırasıyla Şule-Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Vali Kenan Çiftçinin konuşmalarının ardından öğretmenler tarafından yeni kayıt yaptıran öğrencilere çiçek hediye edilecek.
     Halk oyunu gösterisi sunulacak tören sonrası Vali Çiftçi ve beraberindeki katılımcılar tarafından okul binasının açılışı gerçekleştirilecek.
    
     -Muhtarlara yönelik ikinci eğitim toplantısı yapıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik hazırlanan Muhtarlarımıza, Muhtarlar ile Birlikte Halkla İlişkileri Anlatıyoruz konulu proje kapsamında ikinci eğitim toplantısı yapıldı.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cantürk Caner, Belediye Kültür Sarayındaki toplantıda, projenin amacının, muhtarların çevreleriyle olumlu ilişkiler kurmasını sağlamak, etkin ve verimli bir iletişim ortamı oluşturmak olduğunu bildirdi.
     Muhtarlıkların halkla ilişkiler uygulamalarının uzun sürede getiri sağlayacak bir etkinlik olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Caner, şunları kaydetti:
     Çalışmaların bir amacı da kuruma uzun vadede olumlu bir kimlik kazandırmak ve bu kimliği devam ettirmektir. Olumlu bir kimlik ise muhtarlık kurumuna destek, güvenilirlik, çalışmalarında başarı getirmek demektir. Muhtarlarımızı ve halkı aydınlatmak, onlara kamudaki çalışmaları benimsetmek, muhtarlarımız ve halkta yönetime karşı olumlu davranışlar oluşturmak, muhtarlar ve halkın yönetimle olan ilişkilerinde işlerini kolaylaştırmak, kamunun kararların isabet derecesini artırmak için halktan bilgi almak, muhtarlarımız ve halk ile işbirliği sağlayarak hizmetleri daha çabuk ve kolay görünmesini sağlamak, muhtarlarımızın uygulama ve davranışlarında halkın istek, dilek, tavsiye, telkin ve şikayetlerinden yola çıkarak aksaklıkları gidermek, kamu yararlarına ilgili hususlara cevap vermeye çalışmak ve herkesin kişiliğine hürmet ederek sosyal sorumluluk duygusu oluşturmak hedeflenmiştir.
     Proje kapsamında 513 köy muhtarı ve 310 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 823 muhtara eğitim verileceği, Şaphane muhtarlarının eğitimlerinin 18 Eylülde Simav Eynal Kaplıcalarında, Pazarlar, Simav, Domaniç, Tavşanlı muhtarlarının eğitimlerinin 27 Eylülde Tavşanlıdaki Belediye Kültür Sarayında, Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar muhtarlarının eğitimlerinin 2 Ekimde Altıntaştaki Belediye Kültür Salonunda, Çavdarhisar, Gediz muhtarlarının eğitimlerinin 12 Ekimde Gediz Halk Eğitim Merkezinde, Emet, Hisarcık muhtarlarının eğitimlerinin de 22 Ekimde Emet Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER