Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -TOBB ve KÜTSOdan 501 öğrenciye bot ve kaban yardımı


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) tarafından ailesi ihtiyaç sahibi 501 öğrenciye birer bot ve kaban yardımı yapıldı.
     KÜTSOdan yapılan yazılı açıklamada, TOBB ve KÜTSO işbirliğiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsimi başında ailesi ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve kaban yardımında bulunulduğu bildirildi.
     Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ailesi ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve merkezde eğitim öğrenim gören 58 okuldan 501 öğrenciye birer bot ve kaban teslim edildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Okul idarecileri, 2012-2013 eğitim öğretim yılında KÜTSO tarafından yapılan eğitim yardımı kapsamında öğrencilere dağıtılan bot ve kabanları teslim alırken öğrenciler adına teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdi. Toplumsal dayanışma açısından önemli olan ve sosyal sorumluluğun güzel örneklerinden birinin paylaşıldığı anlarda ise kış mevsiminin soğuk günlerinde hediyelerini alan öğrencilerin gülümseyişi mutluluk vericiydi.
    
     -NETCAD Sertifika Programı eğitimleri tamamlandı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansının 2012 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında düzenlenen NETCAD Sertifika Programı eğitimleri tamamlandı.
     İdarenin İmar ve Kentsel İyileştirme, Su ve Kanal Hizmetleri, Yol ve Ulaşım Hizmetleri, Ruhsat ve Denetim ile Bilgi İşlem müdürlüklerinde görevli 30 teknik personelin katıldığı eğitimlerin sona ermesi dolayısıyla İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda sertifika töreni yapıldı.
     İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, törende, eğitim kapsamında personelin NETCAD yazılımları konusunda bilgi ve beceri kazanması sağlanıp teknik kapasitelerinin yükselmesinin sevindirici olduğu belirterek, bu tür eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini bildirdi.
     Daha sonra, 3 hafta süren eğitime katılan 30 teknik personele sertifikaları verildi. NETCAD firması eğitmenine de İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş ile Akkaya tarafından kahve fincanı hediye edildi.
     Törene, Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen, İl Genel Meclisi üyeleri Remzi Günay, Musa Yılmaz ve Süleyman Dursun katıldı.
    
     -KÜTSOda Genel Hijyen Eğitimi semineri
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında (KÜTSO), ekmek üretim ve satışı yapan kişilere ücretsiz ve sertifikalı Genel Hijyen Eğitimi konulu seminer verildi.
     Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, odadaki seminere, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 2 numaralı ekinin 10uncu maddesi gereği fırınlarda ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlarla fırınlardan bağımsız ekmek satış yerlerinde ekmek satan firma çalışanlarından oluşan toplam 102 kişi katıldı.
     Semineri veren Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Murat Tekeli ile Gıda Mühendisi Zekeriya Korkmaz, mevzuat hükümleri ve uygulamaları, ekmek üretim ve satışında hijyen esasları gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.
     Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılara sertifikaları, KÜTSO tarafından teslim edilecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER