Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -21. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi 30 Mayısta başlayacak


KÜTAHYA (A.A) - 21. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresi Kütahya Çalıştayı, 30 Mayıs-1 Haziranda yapılacak.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kongre öncesi, Danışma, Hakem ve Yürütme kurullarının, ön hazırlık çalışmaları kapsamında bir araya geleceği bildirildi.
     Çeşitli üniversitelerden yaklaşık 30 öğretim üyesinin katılacağı toplantının, 3-4 Şubatta DPÜde gerçekleştirileceği duyurulan açıklamada, Özet bildiri gönderimi sona ermiştir. Kongreye beklenenden çok fazla ilgi gösterilmektedir. Daha çok katılımın sağlanması için de bundan sonra gelebilecek bildiriler kabul edilmeye çalışılacaktır denildi.
    
     -Ajanstan önemli projelere destek
    
     Zafer Kalkınma Ajansı, 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında Kütahya ili için iki önemli çalışmaya destek vererek, finansmanlarını karşıladı.
     Ajans Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, çalışmalardan birinin, Hekim Sinan Araştırma Merkezinin Tıbbi Bitkiler Fizibilite Raporu olduğu bildirildi.
     Kütahya Belediyesine ait merkezde, Biyolojik Zenginliğin Yaşatılması ve Bu Zenginliğin Yerel/Ulusal Kalkınmaya Yansıtılması Fizibilite projesi çerçevesinde hazırlanan araştırma raporunun tamamlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Tıbbi bitkiler alanında halihazırda önemli Ar-Ge çalışmaları olan Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezi, söz konusu rapor ile alternatif gelir potansiyeli olan tıbbi ve aromatik bitkilerin endüstriyel ürün haline dönüştürülmesi noktasında önemli bir fizibilite çalışması gerçekleştirmiş oldu. Rapor, Kütahya ilinin biyo-çeşitliliğinden hareketle tıbbı bitkilerin gıda, kozmetik, ilaç gibi farklı sektörlerde endüstriyel hale dönüştürülmesi için yol gösterici bir nitelikte hazırlandı. Yalnızca Kütahya ile sınırlı kalmayıp tüm ülkemizdeki biyo-çeşitliliğe hitap eden raporda özellikle ekinezya, dağ çayı, kekik, sarı kantaron, tıbbi nane, tıbbi adaçayı, oğulotu, lavanta, mürver, Meryem Ana dikeni gibi bitkilere odaklanıldı.
     Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, finansmanı Ajansımız tarafından karşılanan proje kapsamında mevcut Bina Deprem Risk Tespiti ara yüz yazılımını geliştirerek, bazı pilot bölge uygulamalarında bulundu. Geliştirilen ara yüz ile uzaktan algılama yöntemi kullanılarak pilot bölgedeki farklı mahallelerde, farklı bina türüne dönük 105 binanın bina deprem risk tespiti gerçekleştirildi. Kullanılan örneklemdeki binaların risk durumlarına göre kategorize edildi. Söz konusu yazılım ile gelecek dönemlerde risk tespit ve önlem çalışmalarının daha etkin yapılması amaçlanıyor.
    
     -Büyükelçi Hovariden Prof. Dr. Karaaslana ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Macaristanın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslanı makamında ziyaret etti.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hovari, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Macaristanın her alanda birbirine daha yakın olmasını istediğini bildirdi.
     İki ülke başbakanlarının, Macaristanda bir araya geleceğini belirten Hovari, bu görüşmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Ülkemizde her yıl mart ayında Macaristan Bağımsızlık Günü ile ilgili törenler yapılıyor. Türkiyede bu savaşa ait birçok kahraman yaşamış. İstanbulda var, İzmitte var, en önemlisi Kütahyada var. Macaristanın bağımsızlığının en önemli kişisi Lajos Kossuth, Kütahyada misafir edilmiştir. Kütahyada da her yıl mart ayında Bağımsızlık Günümüzü kutluyoruz. Bu yıl töreni 18 Martta yapmak ve DPÜ öğrencilerine, Kossuthu konu alan bir konferans vermek istiyoruz.
     Prof. Dr. Karaaslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitede yapılan bazı projeler hakkında bilgi verdi.
     Ziyarette, Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, DPÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç ve Prof. Dr. Kaan Erarslan ile Macaristanın Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral hazır bulundu.
    
     -Farabi koordinatörleri DPÜde bir araya geldi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türkiyedeki 7 üniversitede görevli Farabi koordinatörleri, Kütahyada düzenlenen toplantıya katıldı.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Farabi Otomasyon Sistemi 2nci Çalıştayı, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesinde gerçekleştirildi.
     DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, toplantının verimli geçmesini diledi.
     DPÜ Dış İlişkiler Şube Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz da Farabi Değişim Programının, yurt içi öğrenci değişim programı olduğunu hatırlattı.
     Öğrencilerin bu programla başka üniversitelerde bir veya iki yarıyıl öğrenim görerek, farklı bir tecrübe edinebileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şahbaz, ayrıca karşılıksız burs imkanına da sahip olduklarını belirtti.
     Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Farabi Birim Koordinatörü Ayşad Güdekli ise 2009 yılından bu yana değişim programının, 10 bini aşkın öğrencisiyle aktif olarak devam ettiği bilgisini verdi.
     Bu büyümenin sonucu olarak işlemlerin aksamaması için bir otomasyon sistemine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Güdekli, çalıştayların pilot olarak seçilen tüm üniversitelerde tamamlanmasının ardından sistemin buralarda hizmete girmesinin planlandığını belirtti.
     Otomasyon sisteminin ilk olarak Gazi, Mehmet Akif Ersoy, Atatürk, Balıkesir, Fırat, Dokuz Eylül ve Dumlupınar üniversitelerinde faaliyete geçirileceği ifade edildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER