Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri

Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri -İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Akkaya: Bu yıl şimdiye kadar köylerde toplam 240 kilometre asfalt ve 80 kilometre asfalt altyapı işi gerçekleştirildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, bu yıl şimdiye kadar köylerde toplam 240 kilometre asfalt ve 80 kilometre asfalt altyapı işi gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Akkaya, 2013 yılı bütçe görüşmelerinin sürdüğü İl Genel Meclisi toplantısında, bu yıl KÖYDES Projesi kapsamında 49 yol projesinden 44ünün tamamlandığını ve 105,9 kilometre asfalt yol, 30,7 kilometre asfalt altyapı çalışması yapıldığını söyledi.
     KÖYDES Projesi çerçevesinde içme suyu çalışmaları kapsamında programda 38 iş olduğunu ve bunun 21inin tamamlandığını anlatan Akkaya, şöyle konuştu:
     İl Özel İdaresi yol programı kapsamında köy yollarımızda 99,6 kilometre asfalt, 55,9 kilometre stabilize, 49,4 kilometre asfalt altyapı, 28,5 kilometre yol onarımı, bin 518 kilometre asfalt yama çalışması ve bin 248 kilometre greyderli bakım çalışması yapıldı. Afet programı çerçevesinde Simav depreminden etkilenen bölge köy yollarında 18,5 kilometre asfalt işi gerçekleştirildi. Maden ödeneğinden ise 16 kilometre asfalt yol işi tamamlandı. Bu yıl şimdiye kadar köylerde toplam 240 kilometre asfalt ve 80 kilometre asfalt altyapı işi gerçekleştirildi. Bu yıl 44 köyün içme suyu şebekelerine klorlama cihazı takılarak, 59 köyümüzde de daha önce mevcut olan cihazlar, güneş enerjili sisteme çevrildi. Böylece klorlama cihazı bulunmayan köyümüz kalmadı. Sulama programından ise 52 projeden 25i bu ay itibariyle tamamlanmış olup, biten projeler sonucu 30 bin 805 dekar alan sulamaya açıldı. 11 köyümüzde kanalizasyon şebekesi yapımı gerçekleştirildi. 9 köyümüzün kanalizasyon şebekesinin de projesi yapılıp Köylere Hizmet Götürme Birliğine gönderildi. Laboratuvarımızda toprak ve su analizleri yapılıyor. Bu yıl şimdiye kadar 3 bin 900 toprak, 73 su analizi yapıldı. Simav depreminden etkilenen köy ve beldelerimizde yapılacak afet konutlarından 152si 13 bölgeye ayrılarak İdaremizce ihale edildi. İdaremize görev verilen hasarlı evlerin yıkım çalışmaları devam etmekte olup, 124 ev yıkıldı.
     Akkaya, bu yıl 20 köy yolunun kenarlarına 3 bin 972 karaçam fidanı dikildiğini, Sabuncupınar köyündeki eski nahiye binasının restorasyon çalışmalarının yüzde 90 aşamasında olduğunu, 300 köye 283 bin 103 metrekare kilitli beton parke taşı dağıtıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER