Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri -Gaziantepin İslahiye ilçesinde düzenlenen "İslahiye Onu Okuyor" konulu sınava yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin İslahiye ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "İslahiye Onu Okuyor" konulu sınav yapıldı.
     İlçe Müftülüğünce organize edilen İslahiye Belediyesi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Hz. Muhammedin daha iyi tanınması ve okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla düzenlenen sınav, 4 okuldaki 73 derslikte gerçekleştirildi.
     Ümit Kesmezin kaleme aldığı "Efendimizin Nurlu Hayatı" adlı kitaptan soruların yer aldığı sınava çevre il ve ilçelerden de katılım oldu.
     İlk üçe girenlerin umre ziyaretiyle ödüllendirileceği sınava, 5 çocuk sahibi ilkokul mezunu Rahime Özkaya (60) torunuyla katıldı. Emekli öğretmen Kemal Sezer de (70), beşikten mezara kadar ilim öğrenmenin önemine değinerek, dereceye girerek umreye gitmeyi hedeflediğini vurguladı.
     İlçe Müftüsü Osman Şekerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası kapsamında siyer okuması yaptıklarını ve 5 binin üzerinde kitap dağıttıklarını söyledi.
     Dağıtılan kitapları okuyan vatandaşların düzenlenen sınava katıldığını ifade eden Şekerci, şunları kaydetti:
     "İlköğretim ve yetişkinler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirdiğimiz sınava yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. İlköğretim kategorisinde 40, yetişkinler kategorisinde 60 soru soru yer alıyor. Dereceye girenleri Hükümet Konağı önünde düzenlenecek etkinlikle açıklayacağız. Programla, Hazreti Peygamberin hayatını insanlarımıza okutmak ve efendimizi onlara daha iyi tanıtmayı amaçladık. İslahiye halkı kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle çocuğuyla bu kampanyaya güzel şekilde iştirak etti."
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER