Kuveytliler de Kuşadasını sevdi

Kuveytliler de Kuşadasını sevdi -Genel olarak İrlanda, Belçika ve İngiliz vatandaşlarının mülk edindiği Kuşadasında son dönemde Kuveyt vatandaşları da konut satın almaya başladı


AYDIN (A.A) - Türkiyenin gözde turizm merkezlerinden Kuşadası, Avrupalıların ardından Kuveytlilerin de gözdesi oldu.
     Genel olarak en fazla İrlanda, Belçika ve İngiliz vatandaşlarının mülk edindiği Kuşadası, son dönemde Ortadoğu ve Arap ülkelerinin de ilgisini çekiyor.
     Kuşadasında bir inşaat firması tarafından içerisinde mescit, spor salonu, çocuk oyun alanı ve havuz bulunan tüoplam 62 konutluk sitenin 32si Kuveyt vatandaşları tarafından satın alındı.
     Siteden konut edinen ve tapularını almak üzere Kuşadasına gelen Kuveytli Abdülaziz İsmael Al Rajsade ve Muhamad Al Qallaf, Kuşadasından mülk edinmelerinin nedenini AA muhabirine anlattı.
     Emekli olduğunu ve hayatının bu yeni döneminde Türkiyede yaşamak istediğini belirten Qallaf, bunun için arkadaşı Rajsade ile birlikte Türkiyede konut arayışına girdiklerini ifade etti.
     Qallaf, bu amaçla Kuşadasına geldiklerini ve burayı çok beğendiklerini dile getirerek, Sonrasında siteyi ve evleri gördük. Projeyi beğendik ve ev alıp yerleşmeye karar verdik dedi.
     Siteyi inşa eden firmanın yöneticisi Ahmet Şengel ise projelerinin 5 bloktan oluştuğunu ve 1+1, 2+1, 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks tipte toplam 62 dairelerden oluştuğunu belirterek, sitedeki dairelerden 32sinin Kuveytliler tarafından satın alındığını, bunun yanında Suriyeli, İranlı, Alman ve Türk konut sahiplerinin bulunduğunu söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Uzun
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kuveytliler de Kuşadasını sevdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER