Lapseki şeftalisi markalaşma yolunda

Lapseki şeftalisi markalaşma yolunda -25 bin dekar alanda şeftali üretimi yapılan ilçede markalaşma çalışmaları anlatıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekide, 25 bin dekar alanda üretimi yapılan şeftalinin markalaşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
     Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Lapseki Ziraat Odası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bahçe Bitkileri Bölümü başkanlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Lapseki Şeftalisi Markalaştırma Projesi çalışmaları anlatıldı.
     Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, yaptığı konuşmada, ilçede 30 köy ve 2 beldede yaklaşık 25 bin dekar alanda şeftali üretimi yapıldığını belirtti.
     Şeftalinin markalaşması için başlattıkları çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Özdem, 23 Kasım 2012 tarihinde GMKAya başvuruda bulunduklarını bildirdi.
     Özdem, GMKAnın 2012 Aralık ayı yönetim kurulu kararı ile projemiz yaklaşık 35 bin TL olarak kabul edilmiştir. Faaliyet bütçesinin 25 bin TLsi GMKA, 10 bin lirası odamız tarafından karşılanacaktır. Üç aylık süreç başladı. Bu süreçte eğitim ve tanıtım faaliyetleri tamamlanarak, çiftçilerimize eğitim verilecek, analiz sonuçları, iklim verileri değerlendirilecek ve nihai rapor hazırlanarak, Türk Patent Enstitüsüne şeftalimiz için patent başvurusuna bulunacağız dedi.
     Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı da İlçemizde böyle bir ürüne sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır dedi.
     Lapseki şeftalisinin markalaşma projesinin aslında ilçede yetişen şeftalinin ne kadar kaliteli ve değerli bir ürün olduğunun göstergesi olduğunu belirten Tavlı, Ben Lapseki şeftalisini, fidanıyla, bakımıyla, budamasıyla, sulamasıyla bugünlere getiren üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Proje başladığından itibaren ben de heyecan duyuyorum. İnşallah ilçemiz için hayırlısı olur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Toplantıya, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Çanakkale Ziraat Odası Müdürü İlhan Ulus, Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen, Lapseki Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman, Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihat Gündüz ve üreticiler katıldı.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Lapseki şeftalisi markalaşma yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER