Licedeki mayın patlaması

Licedeki mayın patlaması -Şehit Uzman Çavuş Abdullah Açıcının cenazesi Osmaniyede toprağa verildi


OSMANİYE (A.A) - Diyarbakırın Lice ilçesinin Abalı Köyü sınırları içinde, mayın patlaması sonucu Jandarma Binbaşı Ercan Kurt ile birlikte şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcının cenazesi, memleketi Osmaniyede toprağa verildi.
     Şehit Açıcının (38) cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Fatih Mahallesindeki baba evine götürüldü. Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Envarul Hamit Camisine getirildi.
     Cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin bazı yakınlarının tabuta sarılarak, gözyaşı döktüğü görüldü. Törende, şehidin babası Mustafa Açıcı (74) ve yakınları taziyeleri kabul etti.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, şehidin babası ve kardeşlerine baş sağlığı diledi.
     Şehidin eşi Songül Açıcı (33) ve çocukları Oğulcan (11), Vedat (10) ve Eyşan (2) da cenaze törenine katıldı.
     Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftü Yardımcısı Behçet Bilgin, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askeri törenle götürüldüğü Karacalar Mezarlığına defnedildi.
     Törene AK Parti Osmaniye milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ve Suat Önal, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Jandarma Binbaşı Ercan Kurt ile birlikte Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı, Lice ilçesinin Abalı Köyü sınırları içinde yol kesen bölücü terör örgütü mensubu PKK/KCKlı teröristlerce, Diyarbakırdan Trabzona giden yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırılması ve bir şahsın da aracının yakılması olayı ile ilgili olarak başlatılan operasyon sırasında, mayın patlaması sonucu şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Ali Güreli
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Licedeki mayın patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER