Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonası

Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonası -Erzurum Valisi Öztürk, Polonyada düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcuları altınla ödüllendirdi -Öztürk: Türkiye artık kış sporlarında daha önce hiç tecrübesi olmayan branşlarda ba


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, milli takımın Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonasında büyük başarı elde ettiğini belirterek, Türkiye artık kış sporlarında daha önce hiç tecrübesi olmayan branşlarda başarılı sonuçlar almaya başladı dedi.
     Öztürk, Polonyanın Zakopane kentinde 6 ülkenin katılımıyla düzenlenen Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonasında dereceye giren Arda İpçioğlu, Ayberk Demir ve Muhammet İrfan Çintimarı Valilik salonunda kabul ederek, tebrik etti.
     Milli takım sporcularının önemli bir başarıyı yakaladığını anlatan Öztürk, Türkiye artık kış sporlarında daha önce hiç tecrübesi olmayan branşlarda başarılı sonuçlar almaya başladı. Bu çok önemli bir şey. Yani ister kayakla yüksek atlama olsun ister curling olsun ister biatlon olsun bunları daha önce biz hiç bilmiyorduk ve tecrübemiz yoktu diye konuştu.
     Bu başarının bir ekip işi olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Tekil bir başarıdan söz edemeyiz. Sadece bir kaç kişiyi başarılı hale getirmek gibi bir projeyi başarılı sayamayız. Yaygın hale getirmek gibi bir iddiamız var. Ve bunu sağlayacağız inşallah. Öncüsü de Erzurum olacak. Çünkü bu tesisler sadece burada var. O bakımdan Erzurumun kış sporlarında milli başarılara imza atmasını mukadder görüyorum çünkü artık bu kaçınılmaz. İnşallah Türkiyeyi en işi şekilde milli takım olarak, Erzurumlu gençlerimiz bu alanlarda temsil edecek.
     Polonyadaki şampiyonada Türkiyenin büyük başarı gösterdiğini vurgulayan Öztürk, Bu yarışmada Arda İpçioğlu 2inci, Muhammet İrfan Çintimar 3üncü, Ayberk Demir ise 8inci olmuş. Türkiyenin bu alanda sağladığı en büyük başarı, uluslararası turnuvada. Dolayısıyla bu bizim için Türkiye için çok önemli dedi.
     Gürcistanda yapılan Avrupa Güreş Şampiyonasında da Erzurumlu sporcunun 2nci olduğunu anımsatan Öztürk, Sporcumuz Gürcistanda bir de Ermeni rakibini yenmiş ifadesini kullandı.
     Vali Öztürk, konuşmasının ardından başarılı sporcuları altınla ödüllendirdi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Lotus Cup Kayakla Atlama Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER