Mahkeme, kayıp kaçak bedelinde tüketiciyi haklı

Mahkeme, kayıp kaçak bedelinde tüketiciyi haklı buldu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde elektrik dağıtım şirketi tarafından kayıp kaçak bedeli adı altında alınan ücrete itiraz eden bir tüketici, Eskişehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından haklı bulundu.
     Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Suat Kadan, düzenlediği basın toplantısında, elektrik dağıtım şirketleri tarafından tüketicilerden kayıp kaçak bedelinin fatura edildiğini anımsatarak, bu konuda ülke genelinde Tüketici Sorunları Hakem Heyetine binlerce başvuru yapıldığını kaydetti.
     Eskişehirde de bir tüketicinin kayıp kaçak bedelinin iadesi istemiyle Tepebaşı Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuru yaptığını anlatan Kadan, şöyle konuştu:
     Heyetin tüketiciyi haklı bulması üzerine Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş, hakem heyetinin kararına itiraz etti. Bunun üzerine Eskişehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi bu itirazı reddetti. Günümüzde dava konusu yapılan kayıp kaçak bedelleri, faturalardan gizlenmek ve bir takım kalemlerin altında halen tüketicilerden tahsil ediliyor. Kazanılan bu hukuk zaferi, neticesi alınan mahkeme kararı, şüphesiz tüketicileri son derece memnun etmiştir. Ancak siyasi iktidardan ve Meclisteki diğer partilerden, tüketicilerden haksız alınan bu bedelin önüne geçmek adına, hepimizi ayrı ayrı mahkeme kapılarında süründürmek yerine, yasal bir düzenlemenin bir an evvel hayata geçirilmesini ve bu haksız tahsilatın bir an evvel durdurulmasına yönelik adımlar atmalarını beklemekteyiz.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Mahkeme, kayıp kaçak bedelinde tüketiciyi haklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER