Malatyada çiftçilere bordo bulamacı uygulaması anlatıldı

Malatyada çiftçilere bordo bulamacı uygulaması anlatıldı


MALATYA (A.A) - Malatya merkeze bağlı Sütlüce köyünde, kayısı üreticilerine, ağaçların hastalıklardan korunması için yapılan bordo bulamacı uygulamalı olarak anlatıldı.
     Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, mühendisler Hayat Çiçek ve Badin Kılıç ile tekniker Naci Ertanın katılımıyla gerçekleştirilen eğitime, 30 kayısı üreticisi iştirak etti.
     Üreticilere bir bahçede yüzde 3lük bordo bulamacının yapılışı uygulamalı olarak gösterildi. Kayısı hastalıkları ve ilaçlamaları hakkında bilgiler veren eğitimciler, kullanılan bordo bulamacının birden fazla kayısı hastalığını aynı anda kontrol altına aldığını belirtti.
     Hasattan sonra geç sonbahara kalmadan hastalıklı tomurcukları bulunduran ve kanser yaraları bulunan dalların bulaşık kısmının alt tarafından kesilerek bahçeden uzaklaştırılması gerektiğini anlatan eğitimciler, kullanılan aletlerin de dezenfekte edilmesi gerektiğini vurguladı.
    
     -Proje teknik elemanı alınacak-
    
     Bu arada, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yazıhan ilçesinde uygulanan Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı (Koyunculuk) Ülkesel Projesi kapsamında, 1 proje teknik elemanı alacak.
     Müracatların, 7 Aralık Cuma gününe kadar Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen yapılması gerekiyor. Başvurusu kabul edilenler için 14 Aralık Cuma günü yazılı ve sözlü sınav yapılacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada çiftçilere bordo bulamacı uygulaması anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER