Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Deniz Kitap Festivalini 65 bin kişi ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Deniz Kitapevi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Malatya 1. Deniz Kitap Festivalini 65 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
     Festivale ilişkin değerlendirmede bulunan Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, 12 yazarın katılımıyla 19-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde, beklentilerin ötesinde bir katılım sağlandığını belirtti.
     6 gün süren festivalde 65 bin kitapseveri ağırladıklarını ifade eden Özdemir, Malatya dışında Adıyaman ve Elazığ gibi çevre illerden de vatandaşların yazarlara kitap imzalattığını söyledi.
     Malatyanın bölgesinde bir kültür ve cazibe merkezi olması için düzenledikleri festivalle, öğrencilerin yazarlarla tanışma fırsatı bulduğunu vurgulayan Özdemir, Yazarlarla yaptığımız değerlendirmelerde bizlere Malatyadaki okur potansiyelinden memnuniyetlerini dile getirdiler. Hedefimiz bu kültür hamlesini gelenekselleştirerek okur-yazar buluşmasını daha kapsamlı bir şekilde sürdürebilmek dedi.
     Özdemir, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     -Beydağı Mahallesindeki kadınlara kanser eğitimi-
    
     Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Beydağı Mahallesindeki kadınlara yönelik Kanser-Erken Teşhis ve Tedavi konulu konferans düzenledi.
     Mahalledeki kurs merkezindeki konferansı, Malatya Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlisi Dr. Serpil Kaya Karadağ verdi.
     Kanserle ilgili genel bilgi veren Karadağ, hastalıktan korunma yollarını ve tedavi yöntemlerini anlattı.
     Kanser hastalığında normal bir hücrenin çeşitli sebeplerle birdenbire değişerek, diğer hücrelerden farklı bir şekilde hızla büyümeye başladığını ve bulunduğu yerin yapısını bozduğunu vurgulayan Karadağ, tedavi için erken teşhisin çok önemli olduğunu hatırlattı.
     Her 10 kadından birinde meme kanseri görüldüğünü kaydeden Karadağ, kadınların ayda bir kez kendi kendilerine meme muayenesi yapabileceklerini anlattı.
     Kadınların vücutlarını iyi tanımalarını gerektiğine dikkati çeken Karadağ, Ayda bir kez kadınların düzenli bir şekilde yapacakları muayene, hayat kurtaracaktır dedi.
     Karadağ, konferansın sonunda kadınların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER