Malatya Müftüsü Güle TOTM Başhekimi Aslandan

Malatya Müftüsü Güle TOTM Başhekimi Aslandan plaket


MALATYA (A.A) - Turgut Özal Tıp Merkezi (TOTM) Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, kan bağış kampanyasına verdikleri destek için Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Güle teşekkür plaketi sundu.
     Malatya Belediyesi Konferans Salonunda müftülük çalışanları ve din görevlileri TOTM Kan Bankasına kan bağışında bulundu. Kampanyaya katılan TOTM Başhekimi Aslan, Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Güle kampanyaya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
     Burada konuşan Gül, kan vermenin en büyük ibadetlerden biri olduğunu belirtti. Kan bağışlamanın önemine işaret eden Gül, Kan Allahın insanlara verdiği bir emanettir. Bunun parayla satılması haramdır, bağışlanması ise ibadettir dedi.
     Kan üretiminin yapılamadığına dikkati çeken Gül, herkesin ya da bir yakınının mutlaka bir gün kana ihtiyaç duyabileceğini hatırlatarak, kan vermenin önemini vurguladı. Kış aylarında kan bağışının düştüğünü anımsatan Gül, din görevlileri aracılığıyla vatandaşları kan bağışlamaya yönlendirdiklerini ifade etti.
     Başhekim Aslan da teknolojinin gelişmesiyle pek çok kan ürünü yapıldığını ancak bunların hiçbirinin Allahın insanlara lütfettiği doğal kanın yerini tutmadığını dile getirdi.
     Hastanelerinin bölgede önemli işlere imza attığını, hem Türkiyenin her ilinden hem de yurt dışından hastaların tedavi amacıyla merkezlerine başvurduğunu anlatan Aslan, bu nedenle üniteye yapılacak kan bağışının önemine dikkati çekti. Kan bankalarının bölgenin en donanımlı ünitelerinden biri olduğunu kaydeden Aslan, sivil toplum kuruluşları ile özel ve kamu kurum, kuruluşları aracılığıyla kan bağışı kampanyaları düzenleyerek ihtiyaçları olan kana ulaşmaya çalıştıklarını anlattı. Aslan, kampanyalarına destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.
    
     -Müftülük personeline başarı belgesi-
    
     Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, önemli çalışmalara imza atan din görevlilerine Malatya Valiliğince düzenlenen başarı belgelerini dağıttı.
     Gül, Belediye Konferans Salonundaki programda, din görevlilerinin önemli bir görevi ifa ettiğini belirterek, başarılı çalışmalar gerçekleştiren görevlilere başarı belgesi verdi. Programda, 51 din görevlisi, 13 Kuran Kursu hocası ve 13 müftülük görevlisine başarı belgesi takdim edildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Müftüsü Güle TOTM Başhekimi Aslandan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER