Manisanın Selendi ilçesindeki olaylara ilişkin dava

Manisanın Selendi ilçesindeki olaylara ilişkin dava -Uşak 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın sekizinci duruşması yapıldı


UŞAK (A.A) - Manisanın Selendi ilçesinde, iki yıl önce yılbaşında bir kahvehanede, sigara içme nedeniyle yaşanan tartışmanın ardından, Roman vatandaşlarla ilçedeki bir grup arasında çıkan kavgayla ilgili açılan 80 sanıkdavanın sekizinci duruşması yapıldı.
     Uşak 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı Osman Levent Akçalı, olaylara karıştıkları iddia edilen ve henüz ifadeleri alınmayan 2 sanık hakkında yakalama kararı çıkartılmasını istedi.
     Eksik sanık ifadelerinin okunmasının ardından, duruşma 2 Şubat 2013 tarihine ertelendi.
    
     -Olayın Geçmişi-
    
     Manisanın Selendi ilçesinde, iki yıl önce yılbaşı gecesi bir kahvehanede sigara içilmesi nedeniyle tartışma çıkmış, 5 gün sonra olaylar büyümüş, ilçede yaşayan Roman aileler ile ilçedeki bir grup arasında kavga çıkmıştı.
     Olayların büyümesi üzerine dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvenç, ilçeye gelmiş ve halkı sakinleştirerek güvenlik açısından Roman ailelerin başka ilçelere gönderilmesini sağlamıştı. Evleri ve araçları zarar gören Roman aileler, Salihliye yerleştirilmişti.
     Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya karıştıkları iddia edilen 80 sanık hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek, kamu malına zarar vermek, mala zarar vermek, silahla tehdit, 2911 sayılı Gösteri ve Toplantı Yürüyüşleri Kanununa muhalefet suçlarından 3 yıldan 150 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmış, kamu güvenliği sebebiyle davanın başka bir ile naklinin istenmesi üzerine Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü davanın Uşakta görülmesine karar vermişti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Manisanın Selendi ilçesindeki olaylara ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER