Mardinde TAUMA projesi toplantısı yapıldı

Mardinde TAUMA projesi toplantısı yapıldı


MARDİN (A.A) - Mardinda uygulanan Geleneksel Mimari ve Şehirleşme (TAUMA) projesi kapanış toplantısı yapıldı.
     Mardin Belediye Başkanlığınca yürütülen ve AB tarafından desteklenen TAUMA projesinin Erdoba Elegance Otelinde düzenlenen toplantısında 4 ülkeden toplam 9 proje ortağı 2 yıl süre ile devam eden proje kapsamında yapılan çalışmaları anlattı.
     Toplantıda konuşan Mardin Belediye Başkan Yardımcısı Murtaza Varlık, tarihi kentin bu tür çalışmalara ihtiyaç duyduğunu ve Mardin için güzel bir proje olduğunu söyledi.
     Projeye Belçika, Litvanya ve Norveçten katılanlar olduğunu ve Mardinin bu tür çalışmalara ve adımlara çok ihtiyacı olduğunu belirten Varlık, Bundan sonra inşallah daha iyi adımlar atacağız. Sonraki nesillere mimari adına daha iyi şeyler bırakmayı ümit ediyoruz dedi.
     Proje yürütücüsü Rasim Canatan da, AB tarafından desteklenen projenin maliyetinin 278 bin avro olduğunu ve proje kapsamında oluşturulan müfredat ile projenin amacına ulaştığını kaydetti.
     Projenin 2 yıl sürdüğünü ifade eden Canatan, şöyle dedi:
     Bu projeyi toplam 9 ortak yürütmektedir. Bütçenin çoğunluğu araştırmalara harcandı. Yurt dışında çalıştaylar düzenlendi. Ayrıca bu araştırmalar kitap olarak basıldı. Proje Avrupa çapında bir eğitim müfredatı ortaya koyma ile başladı. Bu da Norveç, Belçika, Litvanya ve Türkiye üzerinden örnekler ile yapıldı. Özelde Mardin örneği üzerine çalışıldı. Amacımıza ulaşmış bulunmaktayız.
     Hazırlanan kitap ve DVDlerin üniversite, mimari eğitim veren kurumlar ve sivil toplum örgütü ile konuyla ilgilenen herkesin hizmetine sunulacağı belirtildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde TAUMA projesi toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER