Mardinin Tarihi Dönüşüm Projesi

Mardinin Tarihi Dönüşüm Projesi -Vali Turhan Ayvaz: Eski Mardinde yaklaşık 500 civarında yıkılacak olan betonarme binalar var


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak olan 500 civarında betonarme bina olduğunu bildirdi.
     Mardinin Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ayvaz, projenin, Türkiyenin en büyük projelerinden biri olduğunu belirterek, 3 yıldır yapılan çalışmalarda alt yapı hizmetinin tamamen bittiğini kaydetti.
     Üst yapı çalışmalarına da başladıklarını anlatan Ayvaz, Ara sokakların döşenmesi işinin yaklaşık yüzde 60ı bitmiş. Bizim projemiz 2014 yılında bitecek. Süremiz daha 2 yıl olmasına rağmen biz bu üst yapıyı da yaklaşık 3 veya azami 4 ayda ara sokakların kaplanmasını, kayrak taşı ile döşenmesini tamamen bitireceğiz dedi.
     Birinci Caddenin tamamlandığını ancak yağış ve ağır araçların geçmesinden kaynaklı olarak bazı yerlerde çöküntü olduğuna değinen Ayvaz, şöyle konuştu:
     Onlar da en kısa zamanda tekrar tamir edilecek. Birinci Caddede altına tekrar bir beton perde dökülerek taşların yeniden döşenmesi gerebilir. Onlara bakacağız.
     Proje maliyetini 140 milyon lira olarak tahmin ediliyor. Şu ana kadar harcanan para 70 milyon lira civarında. Geriye kalan işleri de herhalde 40 milyon lira civarında para harcayarak bitireceğiz. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlayacağız. Öncelikle Birinci Caddeden başlayacağız. Bu arada da betonarme binalar yıkılacak. Şu anda yaklaşık olarak 500 civarında eski Mardinde yıkılacak olan betonarme binalar var.
    
     -Mardin Kalesinin turizme kazandırılması-
    
     Mardin Kalesini 3 safhada turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Ayvaz, Mardin Kalesinin turizme kazandırılması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Birinci safhası olan proje ihalesi yapıldı. Projeler tamamlandı, kuruldan onaylandı. İkinci ve üçüncü safhası olan güçlendirme ve restorasyon için de yeni ihale yapılıyor. O da kısa zamanda başlayacak dedi.
     Vali Ayvaz, tarihi kısımdaki ara sokak çalışmalarının en geç 4 ayda bitirileceğine de işaret ederek, vatandaşlardan biraz daha sabır beklediklerini dile getirdi. Çalışmaların Mardin Valiliğince yürütüldüğünü vurgulayan Ayvaz, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Bu arada eski Mardinde yaşayan vatandaşlarımızdan birazcık daha sabır bekliyoruz. Bunların şimdilik tamamını valilik olarak yapmaktayız. Hükümetimizin gönderdiği maddi imkanlar ile bunu yapmaktayız. Maddi ihtiyacımız söz konusu değil. Her şeyimiz var sadece zamana, süreye ve sabra ihtiyacımız var. 3-4 ay içinde çalışmalar tamamlanacak. Bu süre içinde vatandaşlarımızdan belediye ve diğer kurumlarımızı fazla sıkıştırmamalarını istiyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinin Tarihi Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER