Masa Tenisi Federasyonu 2. Çalıştayı

Masa Tenisi Federasyonu 2. Çalıştayı -TMTF Başkanı Çimen: -Federasyonu 2000 yılında aldığımızda sporcu sayısı 2 bin 500 iken şimdi bu rakam 70-80 bine ulaştı


ANTALYA (A.A) - Türkiye Masa Tenisi Federasyonunun (TMTF) bu yıl 2ncisi düzenlenen değerlendirme çalıştayı başladı.
     TMTF Başkanı Oktay Çimen, Antalya Kunduda WOW Otelleri Topkapı Palaceda gerçekleştirilen çalıştay öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayın amacının masa tenisi sporunun sorunlarını, eksikliklerini ve bir yıl boyuncu yapılan faaliyetlerin durum tespitinin yapılması olduğunu söyledi.
     Yaptıkları ilk çalıştayın ardından lisanslı sporcu sayılarının arttığını, bunun yanı sıra faal sporcu sayılarının da artmasının önemli olduğunu dile getiren Çimen, vatandaşlara bu sporu sevdirme ve halka masa tenisi oynatma adına çalışmalar yaptıklarını anlattı.
     Yaptıkları çalışmalar sonucunda halkın masa tenisine olan ilgisinin bu yıl tavan yaptığını, kendilerinin kurulların daha aktif hale gelmesi için uğraş verdiklerini bildiren Çimen, Fikir üretilecek yerlerin bu tür çalıştaylar olduğunu düşünüyorum. Burada gelecek yılın yol haritalarını belirleyeceğiz. Amaç 2016 Rio Olimpiyatları, 2020 Olimpiyatlarına sporcular yetiştirmek ve kazandırmaktır dedi.
     Çalıştayın çok faydalı olduğunu düşündüğünü kaydeden Çimen, Uluslararası organizasyonlarda başarılı olmak, branşlarımızı ülke geneline yaymak ve her yaş grubuna bu sporu yaptırmayı amaçlıyoruz. Bu çalıştaydan çıkan sonuçları yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla değerlendirip bir rapor hazırlayacağız diye konuştu.
     Çimen, federasyonu başarıya ulaştıracak yolu bulmak için çalıştayda fikir fırtınaları yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
     Batman ve Mardinde yaptığımız masa tenisi organizasyonuna 3 bin genç katıldı. Bu bir rekordu. Altyapımız çok iyi. A Milli Takımımızı Akdeniz Oyunlarına hazırlıyoruz. Burada madalyalar elde etmek istiyoruz. 3 erkek, 3 bayan sporcu ile Akdeniz Oyunların katılacağız. Biz göreve gelmeden önce federasyonun Avrupada, Balkanlarda adı yoktu. Ama şimdi Avrupa ve Balkanlarda söz sahibi bir branş oldu. Federasyonu 2000 yılında aldığımızda sporcu sayısı 2 bin 500 iken şimdi bu rakam 70-80 bine ulaştı.
     Yabancı antrenör getirmeyi düşünüyoruz yurt dışından. Yalova, Bursa ve İstanbulda belediyelerin destekleri ile tam gün masa tenisine hizmet edecek spor tesisleri yapıldı. Bu merkezlerin sayılarını da zamanla artıracağız. Artık kitle sporu olma yolunda çalışmalar yürütüyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek ve gençleri kötü alışkanlıklarından alıkoymak için, yapılması kolay olan bu branşı yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapacağız.
     Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden üst düzey temsilciler ile Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı illerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, il temsilcisi ve milli sporcular katılıyor.
     Çalıştay, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Masa Tenisi Federasyonu 2. Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER