Mayısta karla mücadele çalışması

Mayısta karla mücadele çalışması -Çığ düşmesi sonucu 6 aydan bu yana ulaşıma kapalı bulunan köy yolunda çalışma başlatıldı -Karla mücadele ekipleri, kalınlığı 3 metreyi bulan kar yığınlarını temizleyerek yolu ulaşıma açmaya çalışı


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde çığ düşmesi sonucu 6 aydan bu yana ulaşıma kapalı bulunan köy yolunda, karla mücadele ekiplerince çalışma başlatıldı.
     Kış mevsiminin çetin geçtiği ve kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı ilçede, mayıs ayında bile yol açma çalışması yapılıyor.
     İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından havaların ısınmasıyla başlatılan çalışmalar, çığ düşmesi sonucu yaklaşık 6 aydan bu yana kapalı bulunan ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Ortacık köyü yolunda devam ediyor.
     Kalınlığı yer yer 3 metreyi bulan kar yığınlarını temizleyerek yolu ulaşıma açmaya çalışan ekipler, aynı anda hem kış hem de ilkbahar mevsimini yaşıyor.
     Ortacık köyü ve bağlı yaylalarla ulaşımı sağlayan yolda, zorlu doğa ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle kışın çalışma yapamadıklarını ifade eden yetkililer, yolun birkaç gün içinde ulaşıma açılacağını belirtti.
     Yaklaşık 6 aydan bu yana yollarının kapalı olduğunu vurgulayan köylülerden Ethem Savaşan ise köyde yaşayan vatandaşların kış süresince büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.
     İlçe merkezine gitmek için her gün belirli bir bölgeye kadar yürüdüklerini anlatan Savaşan, "Kış mevsimi bu sene çok çetin geçti. Köyümüzün yolu düşen çığlar nedeniyle sürekli kapanıyordu. Fakat havaların ısınmasıyla yolumuz açılıyor. Artık rahatlıkla köyümüze ve yaylalarımıza gidebileceğiz" dedi.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Mayısta karla mücadele çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER