Medeniyetler Korosundan Vali Lekesize ziyaret

Medeniyetler Korosundan Vali Lekesize ziyaret


HATAY (A.A) - Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ve beraberindeki koro üyeleri, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesize nezaket ziyaretinde bulundu.
     Vali Lekesiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Medeniyetler Korosunun ayakta durmasının, sevgi, huzur ve barışın ayakta durması anlamına geldiğini söyledi.
     Medeniyetler Korosunun ifade ettiği anlamın, yurt dışı konserlerde daha iyi anlaşıldığını ifade eden Lekesiz, İlimizde yüzyıllardır var olan ve var olduğu için belki de değerini yeterince bilmediğimiz sevgi, barış ve hoşgörünün başkaları tarafından nasıl hayranlıkla takdir edildiğini görünce insan gerçekten yaşadığı iliyle ve hemşehrileriyle gurur duyuyor diye konuştu.
     Lekesiz, bir koronun ABD Kongresinde konser verebilmesinin kolay olmadığını, Medeniyetler Korosunun gücünü, farklılıkları uyum içinde yaşatabilme becerisi ve kabiliyetinden aldığını kaydetti.
     Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Delüller ve koro üyelerinin de aralarında bulunduğu ziyarette konuşan Koro Şefi Yılmaz Özfırat ise, ABDde verdikleri konser sırasında Vali Lekesizin gösterdiği manevi destekten dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Medeniyetler Korosundan Vali Lekesize ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER