Menengiç ağaçları Antep Fıstığına dönüşüyor

Menengiç ağaçları Antep Fıstığına dönüşüyor -Adıyamanın Sincik ilçesinde yürütülen proje kapsamında 43 bin 500 Menengiç ağacına Antep Fıstığı aşılanacak


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanın Sincik ilçesinde başlatılan Menengiç Ağacını Antep Fıstığına Aşılama projesiyle Antep Fıstığı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılacağı bildirildi.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından finanse edilen projeyle Gaziantep yöresine has Antep Fıstığının ilçede yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 43 bin 500 Menengiç ağacına Antep Fıstığının aşılanması hedefleniyor.
     Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, aşılama yapılan alanı gezerek çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.
     Yürütülen proje sayesinde Antep Fıstığının ilçede daha da yaygınlaşacağını ifade eden Şahin, böylelikle tarım arazilerinin büyük bir kesimi dağlık arazide bulunan Sincikte ciddi anlamda ekonomik girdi sağlanacağını, burada yaşayanların da refah düzeyinin artacağını ifade etti.
     Projeyi yaygınlaştıracaklarını vurgulayan Şahin, Aşılama projesine büyük destek veriyoruz. Çünkü Antep Fıstığının geliri menengiç üretimine göre daha yüksek. Üreticilerin gelirinin düşük olduğu bu kırsal alanda Antep Fıstığı, çiftçiler için bir nimet olacak. İnşallah bu proje Sincikte tamamlandığında üreticimizin geliri artarken, köylüler de memleketlerinde istihdam edilerek başka yerlere çalışmaya gitmeyecek dedi.
     Projenin yüzde 70nin devlet destekli olduğuna işaret eden Şahin, hedeflerinin Sincikte 43 bin 500 Menengiç ağacına Antep Fıstığı aşısı yapmak olduğunu kaydetti.
     Şahin, Tarım İl Müdürlüğü ile projenin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Menengiç ağaçları Antep Fıstığına dönüşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER