Mersindeki kentsel dönüşüm çalışmaları

Mersindeki kentsel dönüşüm çalışmaları


MERSİN (A.A) - Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Sinan Tütüncü, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla öncelikli bölgelerin belirlenmesi için kapsamlı ve bilimsel bir araştırma yapılması gerektiğini bildirdi.
     Tütüncü, yaptığı yazılı açıklamada, kentsel dönüşümün Türkiyede sıkça tartışılan bir konu olduğunu belirtti.
     Dünyada kentsel dönüşümün çok sayıda başarılı örneği bulunduğunu ifade eden Tütüncü, ancak Türkiyede bilimsel ve toplumsal temellere dayanmayan yanlış yaklaşım ve yöntemlerle geliştirildiği için kamuoyu tepkisine neden olduğunu öne sürdü.
     Mersinde de kentsel dönüşüm çalışmaları olduğuna işaret eden Tütüncü, şunları kaydetti:
     Kentsel dönüşüm konusunda Mersin için en başta tekrar ele alınması gereken soru, hangi mahallelerde dönüşümün gerekli olduğudur. Gelinen aşamada 5 yılı aşkın süredir gündeme gelen ve uygulanmayan dönüşüm kararlarının alınma ve projelerinin hazırlanma biçiminde yerel kamuoyunun ve uzmanların görüşü alınmadığından kamuoyu tepkisi oluşmuştur. Dönüşüm uygulanacak mahallelerin hangi kriterlere göre belirlendiği açık değildir. Bu nedenle Mersinde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla öncelikli bölgelerin belirlenmesi için kapsamlı ve bilimsel bir araştırma yapılması gerekmektedir. Kentimizde Çamlıbel, Yenimahalle, Mahmudiye, Mesudiye, batıda Pirireis, İnönü, Gazi gibi mahallelerde can ve mal kaybı tehlikesi büyük, işlevsel dönüşüm talebi ve ekonomik potansiyel yüksektir. Sıralanan bu örneklerin arttırılması ve önem sıralamasının daha detaylı biçimde belirlenmesi için yerel ve merkezi idarelerin işbirliği çalışma yapılması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersindeki kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER