Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı

Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı -Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: -Milletimizin büyük fedakarlıklarla bugünlere getirdiği bu ülkeyi biz de inşallah çok daha ileride, çok daha güçlü olarak gelecek nesillere emanet


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılını kutladı.
     Sever, mesajında bu yıl Akdenizin incisi Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılının kutlandığını hatırlatarak, Mersinlilerin, özgürlük ve istiklallerine kasteden işgal güçlerini hiçbir zaman kabul etmediğini, Sevr yaftasını canını dişine takarak yırtıp attıklarını belirtti.
     Mersinin, 3 Ocak 1922de sona eren işgal sonunda, ilelebet bağlı kalmak üzere ay-yıldızlı bayrağı tekrar göndere çektiğini ifade eden Sever, şunları kaydetti:
     Kahraman Türk askerinin süngüsünün parıltısının ufukları aydınlattığı bugün, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşu, bir ülkenin ters giden talihini yenişi ve yepyeni bir devletin, yepyeni umutların doğuşunu işaret etmiştir. Değerli hemşehrilerim, cumhuriyetimizin demokratik yapısı, sağlam hukuki ve ekonomik temelleriyle vatandaşlarımızın sağduyulu çalışması sayesinde ülkemiz, bugün dünya ülkeleri arasında bir yıldız gibi parlamaktadır. Biz Kurtuluş Savaşı günlerini de, ülkemizin ekonomik açıdan çok güçlü olmadığı günleri de hatırımızdan çıkarmıyoruz. Bugün Türkiye ekonomisi dünyanın 17. büyük ekonomisi ise ve dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmeyi kendine hedef almış ve hızla büyüyerek bu hedefe yaklaşan bir ülke ise, bunun ancak ve ancak daha çok çalışmakla olduğunun bilincindeyiz. Atatürkün de dediği gibi, Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça payidar olamaz Bizim üzerimize düşen de, ekonomik alanda kalıcı başarılar elde etmektir. Milletimizin büyük fedakarlıklarla bugünlere getirdiği bu ülkeyi biz de inşallah çok daha ileride, çok daha güçlü olarak gelecek nesillere emanet edeceğiz.
     Bu düşüncelerle, Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü tebrik ediyorum. İstiklal mücadelesinde varını yoğunu ortaya koyan ve bu güzel ülkeyi bizlere armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER