Mersin, Uluslararası Narenciye Kongresine

Mersin, Uluslararası Narenciye Kongresine ev sahipliği yapmak istiyor -14. Uluslararası Narenciye Kongresinin Mersinde yapılması için resmi başvuruda bulunulduğu bildirildi


MERSİN (A.A) - Mersinin, 14. Uluslararası Narenciye Kongresine ev sahipliği yapabilmesi amacıyla resmi başvuruda bulunulduğu bildirildi.
     Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yerel turunçgil örgütleri, Ekonomi Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle, 14. Uluslararası Narenciye Kongresinin Mersinde yapılması için resmi başvuruda bulunuldu.
     Bu kapsamda, 18-23 Kasımda İspanyanın Valencia şehrinde gerçekleştirilecek 12. Uluslararası Narenciye Kongresine heyet gönderilecek. Heyet, 2020 yılında gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Narenciye Kongresinin Mersinde yapılması için girişimlerde bulunacak.
     Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı ve Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, bu kongrenin Mersine kazandırılması için büyük özveriyle çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.
     Uluslararası Narenciye Kongresinin 4 yılda bir düzenlendiğini hatırlatan Kavak, şu bilgileri verdi:
     Bu yıl İspanyanın Valencia şehrinde gerçekleştirilecek kongre, 2016 yılında Brezilyada yapılacak. Biz ise 2020 yılında kongreye ev sahipliği yapmak için girişimde bulunuyoruz. Kongrede, Uluslararası Narenciye Kongresinin neden Mersin ve Türkiyede yapılması gerektiği ile ilgili seçici komiteye sunum yapacağız. Diğer şehirlerin de sunumlarının bitimi ile seçici komite, kongrenin 2020 yılında hangi şehirde yapılacağına karar verecek. Türkiye narenciye sektörü için büyük öneme sahip Uluslararası Narenciye Kongresinin Mersinde yapılabilmesi için, tüm narenciye örgütlerinin desteğine de ihtiyacımız var. Sektörümüzün tüm paydaşların bizlerin yanında olmasını istiyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersin, Uluslararası Narenciye Kongresine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER