Mersin Teknoparka Almanyadan ziyaret

Mersin Teknoparka Almanyadan ziyaret


MERSİN (A.A) - Almanyanın Wirtschaftförderung Oberhausen GmbH CEOsu Burkhard Koch ve şirket yetkilililerinden Desbina Kallinikidou, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmazı makamında ziyaret etti.
     Mersin Teknopark ve Obenhausen GmbH arasında teknoloji köprüsü oluşturma hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Oberhausen GmbH CEOsu Burkhard Koch, Oberhausen olarak yaptıkları bilimsel çalışmalar ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar hakkında Durmaza bilgi verdi.
     Durmaz ise bilim adına, Türkiyenin sanayi, teknoloji ve ekonomi alanında daha ileri seviyelere ulaşmasını sağlayacak bu gibi ortak çalışmaların önemine dikkat çekti.
     Mersinin Ortadoğu ve Afrikaya yakın olmasının sağlamış olduğu avantajın da göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Durmaz, yeni üretim alanlarının oluşması ve ihraç eksenli bir işbirliği içerisinde yer almanın olumlu gelişmeleri beraberinde getireceğini, bu noktada Oberhausen ve çevresindeki teknoparkların Mersin Teknopark firmalarıyla eşgüdümlü ve ortak faaliyetler yürütmesi için gerekli altyapıların kurulacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Mersin Teknoparka Almanyadan ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER